Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τρίτης

Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 135.707.764 νέες (ΚΟ) μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, που προέκυψαν από την ΑΜΚ με καταβολή μετρητών. Επίσης, οι εταιρίες Πλαίσιο, Εγνατία Τράπεζα, Γερμανός και Global πραγματοποιούν γ.σ., ενώ ξεκινά η καταβολή μερίσματος για τους μετόχους της Τεχνική Ολυμπιακή. Αποκοπή μερίσματος για τις Hyatt Regency, Έλτον, Αλουμύλ, Medicon και ΕΒΙΚ.

Η ατζέντα της Τρίτης
Σήμερα, Τρίτη

Αποκοπή μερίσματος

Hyatt Regency: 0,11 ευρώ.

Αλουμύλ Μυλωνάς: 0,013 ευρώ.

Έλτον: 0,01 ευρώ.

Medicon: 0,30 ευρώ.

ΕΒΙΚ: 0,0608 ευρώ.



Καταβολή μερίσματος

Τεχνική Ολυμπιακή: 0,02 ευρώ.

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 135.707.764 νέες (ΚΟ) μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, ονομαστικής αξίας 5,00 ευρώ εκάστη, που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, όπως αποφασίστηκε από την Β’ επαναληπτική Γ.Σ. της 1ης/6/2006.

Γενικές συνελεύσεις

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της Εταιρίας (Ερμού και Χλόης 92, Μεταμόρφωση Αττικής), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έκδοση από την Εταιρεία κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους μέχρι πενήντα εκατομμυρίων ευρώ (50.000.000 Euro), διαρκείας μέχρι δεκαπέντε ετών, με ιδιωτική τοποθέτηση, και παροχή εξουσιοδότησης προς το Δ.Σ. της Εταιρείας για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων έκδοσης και διάθεσης του κοινού Ομολογιακού Δανείου και για την διενέργεια των σχετικών πράξεων.

2. Τροποποίηση των άρθρων 18, 20 και 23 του Καταστατικού της εταιρείας, προς εναρμόνιση αυτών με τις διατάξεις του ν. 3156/2003.

3. Κατάργηση των τελικών διατάξεων και Κωδικοποίηση του Καταστατικού της εταιρείας.

4. Λοιπά θέματα-Ανακοινώσεις.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική ιδιαίτερη γενική συνέλευση των μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών της Τράπεζας, στις 13:00, στο ξενοδοχείο ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ”, αίθουσα Αριστοτέλης ΙΙ (Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 546 40), Θεσσαλονίκη, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Τακτοποίηση υπολοίπων κλασματικών δικαιωμάτων προτίμησης κοινών και προνομιούχων μετοχών, τα οποία προέκυψαν από αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας παρελθόντων ετών.

2. Έγκριση τροποποίησης του άρθρου 6 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του Καταστατικού συνεπεία της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας λόγω μετατροπής ομολογιών του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της Τράπεζας (εκδοθέντος δυνάμει των αποφάσεων της από 28.06.2001 Α’ Επαναληπτικής και μετ’ αναβολή Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων κατόχων κοινών μετοχών, της από 28.06.2001 Α’ Επαναληπτικής Ιδιαίτερης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών και των από 3.10.2002 και 19.11.2002 αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου) σε κοινές και προνομιούχες μετοχές λαμβανομένης υπόψιν της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και της αναπροσαρμογής του περί κεφαλαίου άρθρου του Καταστατικού συμφώνως προς την από 21.12.2005 απόφαση του Δ.Σ. συνεπεία μετατροπής ομολογιών κατά την διάρκεια της χρήσεως 2005.

3. Έγκριση μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής δια διαγραφής ζημιών κατά ποσό ίσο με τις λογιστικές ζημιές που προέκυψαν κατά την πρώτη εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, δηλαδή ποσό 28.575.252,43,με παράλληλη ισόποση αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής δια κεφαλαιοποιήσεως: (α) αποθεματικών υπέρ το άρτιο ποσού Euro 26.388.691,14 και (β) αποθεματικών Ν.2065/1992 λόγω αναπροσαρμογής αξίας ακινήτων ποσού Euro 2.186.561,29 και τροποποίησης άρθρου του 6 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του Καταστατικού της Τράπεζας.

4. Έγκριση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με καταβολή μετρητών, με την έκδοση νέων κοινών και προνομιούχων ονομαστικών μετοχών με τιμή διάθεσης υπέρ το άρτιον και τροποποίησης του άρθρου 6 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του Καταστατικού της Τράπεζας. Πρόβλεψης δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και των ομολογιούχων, οι οποίοι θα έχουν ήδη μετατρέψει τις ομολογίες τους σε μετοχές. Μερικής κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης υπέρ στελεχών και προσωπικού της Τράπεζας. Καθορισμού προθεσμίας άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και των λοιπών όρων της αύξησης. Δικαιώματος απόληψης μερίσματος των μετοχών που θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εισαγωγής των νέων μετοχών που θα εκδοθούν συνεπεία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προς διαπραγμάτευσιν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Εξουσιοδότησης του Δ.Σ. της Τράπεζας για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν την κατάρτιση Ενημερωτικού Δελτίου, την χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κάθε συναφούς θέματος.

5. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την τροποποίηση όρων του μετατρέψιμου ομολογιακού Δανείου της Τράπεζας που εκδόθηκε δυνάμει των αποφάσεων της από 28.06.2001 Α’ Επαναληπτικής και μετ’ αναβολή Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων κατόχων κοινών μετοχών, της από 28.06.2001 Α’ Επαναληπτικής Ιδιαίτερης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών και των από 3.10.2002 και 19.11.2002 αποφάσεων του Δ.Σ.

6. Έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου. Πρόβλεψη δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Εισαγωγή του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξειδίκευση των Όρων αυτού, την έκδοση του Προγράμματος, την κατάρτιση της σύμβασης με τον Εκπρόσωπο και εν γένει τη διενέργεια κάθε πράξης απαραίτητης για την ολοκλήρωση της έκδοσης.

7. Έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την εξειδίκευση των Όρων, την έκδοση του Προγράμματος, την κατάρτιση της σύμβασης με τον Εκπρόσωπο και εν γένει τη διενέργεια κάθε πράξης απαραίτητης για την ολοκλήρωση της έκδοσης.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.: Α’ Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 15:00, στην έδρα της Εταιρίας, 23ο χλμ. Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Τροποποίηση του άρθρου 3 (ΣΚΟΠΟΣ) του Καταστατικού της Εταιρείας.

GLOBAL ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Α.Ε.Ε.Χ.: Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της Εταιρίας, Πλατεία Φιλικής Εταιρίας 14, Αθήνα, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Τροποποίηση του άρθρου 28 του Καταστατικού της Εταιρείας σχετικά με τη διανομή των κερδών, εν όψει του ν. 3371/2005.

Διεθνή

Αγγλία

- Εμπορικό ισοζύγιο (Μάιος).

Γαλλία

- Εμπορικό ισοζύγιο (Μάιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v