Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Αναμένονται τάσεις συσσώρευσης

Συνέχιση της τάσης συσσώρευσης αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η Εθνική Τράπεζα, καθώς σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των 135,7 εκατ. νέων μετοχών που προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ της τράπεζας.

ΑΧΕ: Αναμένονται τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας σήμερα ίσως προσθέσει κάποια αστάθεια στην αγορά και ενδεχομένως να βοηθήσει στην αύξηση του όγκου των συναλλαγών, όπως εκτιμά η Marfin Analysis. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή δεν αναμένει η γενική εικόνα να αλλάξει σημαντικά, ενώ εκτιμά ότι θα διατηρηθεί η τάση συσσώρευσης.

Απουσία κάποιου καταλύτη, οι τάσεις συσσώρευσης πιθανό να συνεχιστούν, με την αγορά να αναμένει εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα καθώς και την απόδοση των εταιρειών για το δεύτερο τρίμηνο, όπως εκτιμά η Σίγμα Securities.

Στο επίκεντρο θα παραμείνει η Εθνική Τράπεζα, όπως εκτιμά η Proton Securities, καθώς σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των 135,7 εκατ. νέων μετοχών της τράπεζας που προέκυψαν από την πρόσφατη έκδοση δικαιωμάτων.

Τάσεις συσσώρευσης επέδειξε χθες η Σοφοκλέους, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε επίπεδο χαμηλότερο του ετήσιου μέσου όρου. Όπως εκτιμά η Εγνατία Finance, οι τάσεις συσσώρευσης θα συνεχίσουν στην εγχώρια αγορά, εν όψει των ανακοινώσεων οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου και εν αναμονή των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο, ενώ κατεύθυνση στο μεταξύ θα δώσουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Αναφοράς χρήζει το σημερινό ντεμπούτο των 135,7 εκατ. νέων μετοχών της Εθνικής, που ενδέχεται να πιέσουν κάπως την μετοχή της τράπεζας. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι μια οποιαδήποτε τέτοια αδυναμία θα είναι προσωρινή, καθώς οι επενδυτές θα την θεωρήσουν ως αγοραστική ευκαιρία.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο 0,5% έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να γίνεται εμφανέστερο προς το τέλος της συνεδρίασης και πριν το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών, αναφέρει η Marfin Analysis. Ο όγκος των συναλλαγών παρέμεινε ιδιαίτερα χαμηλός, με τον τζίρο να φθάνει μόλις τα 129 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v