Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστούν Εθνική - ΟΠΑΠ

Συνεδρίαση που διεξάγεται εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος, με την Εθνική κατά κύριο λόγο και τον ΟΠΑΠ κατά δεύτερο να αποσπούν τη ”μερίδα του λέοντος” στις συναλλαγές. Απόλυτη υποτονικότητα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ενώ ουσιαστικά όλα παίζονται βάσει των διαθέσεων αυτών των δύο τίτλων, αλλά και του ΟΤΕ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση που εξελίσσεται εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος και στην οποία όλο το ουσιαστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται κατ’ αρχάς στον τίτλο της Εθνικής και κατά δεύτερο λόγο στον τίτλο του ΟΠΑΠ, στον οποίο ύστερα από αρκετές συνεδριάσεις σήμερα οι αγοραστές εμφάνισαν σχετικά επιθετικές διαθέσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι έπειτα από 45 λεπτά συνεδρίασης, από τα 32 εκατ. που είναι περίπου η καθαρή αξία συναλλαγών, τα 20 αφορούν σε συναλλαγές των Εθνικής και ΟΠΑΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το υπόλοιπο μέρος του ταμπλό, όπου περισσότεροι από 150 τίτλοι μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει ούτε μία πράξη.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε καθοδικά, υποχώρησε μέχρι τις 3.620,01 μονάδες, όμως από εκεί και πέρα η προς στιγμήν σταδιακή αντίδραση της Εθνικής τον ώθησε μέχρι τις 3.645,03, για να αρχίσει να διολισθαίνει εκ νέου όταν η μετοχή της Εθνικής απώλεσε τα όποια κέρδη και το θετικό πρόσημο.

Από τους υπόλοιπους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους κέρδη μεγαλύτερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας μόνο για τον ΟΤΕ και θετική μεταβολή για Motor Oil, Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική, Coca Cola, Βιοχάλκο και Eurobank.

Όμως, στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις οι συναλλαγές θεωρούνται συγκριτικά χαμηλές.

Περίπου ισορροπημένη η μέχρι στιγμής εικόνα μεταξύ ανοδικών-πτωτικών, που διαμορφώνεται σχεδόν στο 1 προς 1, ενώ από τους επιμέρους τίτλους ξεχωρίζει η συνεχιζόμενη ανοδική προσπάθεια για τα Ελληνικά Καλώδια και τη Veterin, η σχετική κινητικότητα σε Λιβάνη και ΕΤΕΜ και η προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης σε Μαξίμ και ΕΒΙΚ.

Θεωρείται περίπου βέβαιο ότι για το υπόλοιπο της συνεδρίασης οι αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών-πωλητών στην Εθνική θα συνεχιστούν και ουσιαστικά αυτός ο τίτλος, κατά κύριο λόγο, και ο τίτλος του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ κατά δεύτερο θα διαμορφώσουν την τελική εικόνα για τον Γενικό Δείκτη, ενώ στην Αγορά Παραγώγων για μία ακόμα συνεδρίαση επιχειρείται η αργή αλλά σταδιακή μείωση των υποτιμήσεων στα ΣΜΕ του πρώτου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v