Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική υπόθεση

Διεθνείς αγορές και Εθνική Τράπεζα αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον κατά τη σημερινή και τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις (ελλείψει περαιτέρω σημαντικών ειδήσεων), ενώ έντονες ανησυχίες δημιουργεί η αργή αλλά σταθερή συρρίκνωση των συναλλαγών σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ταμπλό.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Στον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας και στις διεθνείς αγορές αναμένεται να είναι στραμμένα τα βλέμματα όσων δραστηριοποιούνται στην παρούσα φάση στη Σοφοκλέους (και απ’ ό,τι έδειξε η χθεσινή συνεδρίαση δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα πολλοί), στη σημερινή και στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Όσον αφορά στο διεθνές κλίμα, μικτή εικόνα στο χθεσινό κλείσιμο της Wall Street, πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με απώλειες το άνοιγμα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς η Alcoa άνοιξε την ”αυλαία” των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου (ανακοίνωσε κέρδη αυξημένα κατά 62%, αλλά χαμηλότερα των προβλέψεων), ακολουθούν στην τρέχουσα εβδομάδα Pepsico και General Electric, ενώ σχετικές ανησυχίες που έφεραν και πιέσεις στη μετοχή προκάλεσε πρόβλεψη της Lucent για μειωμένο τζίρο και κέρδη κατά το τρίτο τρίμηνο.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά στη Σοφοκλέους, τεχνικά σαν μόνο θετικό κρίνεται η σχετική ισχυροποίηση της στήριξης στις 3.595 μονάδες, σε περίπτωση καθοδικής διάσπασης επόμενες στηρίξεις στις 3.570 και 3.547 μονάδες, ωστόσο δημιουργεί εντονότατες ανησυχίες το ”κάθισμα” του τζίρου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση περισσότερο από το ένα τρίτο του ταμπλό να έχει μηδενικές έως υποτυπώδεις συναλλαγές.

Υποτονικές συνεδριάσεις και στην Αγορά Παραγώγων, όπου συνεχίστηκε η σταδιακή μείωση των υποτιμήσεων, όμως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι εκεί εμπλεκόμενοι ακολουθώντας την υποκείμενη, όπου σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ τζίρου για το τρέχον έτος και όχι μόνο, σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ συναλλαγών στα ΣΜΕ επί μετοχών για το τρέχον έτος.

Βέβαια, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη σημερινή και τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις θα βρεθεί ο τίτλος της Εθνικής, καθώς σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές που προήλθαν από την πρόσφατη ΑΜΚ, ενώ σαν ”στοίχημα” παραμένει η στάση που θα τηρήσουν όσοι απέκτησαν τίτλους από τα περίπου 5,7 εκατ. αδιάθετες μετοχές που υπήρξαν κατά την πρόσφατη αύξηση και κατά πόσο αυτοί δεν θα μπουν στον πειρασμό ρευστοποίησης των γρήγορων κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v