Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η πιθανή συγχώνευση P&K Securities με την Εθνική Χρηματιστηριακή, η αξιολόγηση των προσφορών Credit Agricole και Τράπεζας Κύπρου για την απόκτηση της Εμπορικής, οι εξελίξεις στη Μεβγάλ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η πιθανή συγχώνευση P&K Securities με την Εθνική Χρηματιστηριακή, η αξιολόγηση των προσφορών Credit Agricole και Τράπεζας Κύπρου για την απόκτηση της Εμπορικής, οι εξελίξεις στη Μεβγάλ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Πέμπτη.

Εμπορική: Σε συγκριτική ανάλυση των προσφορών της Credit Agricole και της Τράπεζας Κύπρου προχώρησε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας, καταγράφοντας τα θετικά και τα αρνητικά σημεία των προσφορών που κατέθεσαν οι δυο διεκδικητές. Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας με βάση το εύρος τιμών που πρότεινε ο σύμβουλος JP Morgan, που κυμαίνεται μεταξύ 23 και 27 ευρώ ανά μετοχή, αποτίμησε τις δυο προσφορές, χωρίς πάντως να πάρει ανοιχτά θέση για το ποια προσφορά είναι πιο συμφέρουσα για τους μετόχους της τράπεζας.

Εθνική: Σε συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση βρίσκονται σύμφωνα με την Ημερησία η P&K Securities και η Εθνική Χρηματιστηριακή. Την περίπτωση που επιτευχθεί η συμφωνία θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος χρηματιστηριακός όμιλος στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς που θα ξεπερνά το 30-35% επί της συνολικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Πειραιώς: Τον πλήρη έλεγχο της θυγατρικής της στη Σερβία, Piraeus Atlas Bank, στην οποία μέχρι και χθες κατείχε το 88,23% του μετοχικού κεφαλαίου, απέκτησε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με την Ημερησία.

Τράπεζες: Εάν οι ελληνικές τράπεζες δε διαχειριστούν σωστά το αυξημένο ρίσκο που εμπεριέχει η ραγδαία αύξηση της πιστωτικής επέκτασης, τότε θα ακολουθήσουν υποβαθμίσεις, όπως επισημαίνεται σε χθεσινή έκθεση της Fitch.

Μεβγάλ: Οι δυο νομικοί της Δέλτα εκπροσώπησαν με εξουσιοδότηση (με δικαίωμα ψήφου) το επίμαχο 21% των μετοχών της πρώην διευθύνουσας συμβούλου της Μεβγάλ, κ. Μ. Χατζάκου κατά τη γενική συνέλευση της μακεδονικής γαλακτοβιομηχανίας χθες. Η πλήρης κυριότητα του 21% παραμένει στα χέρια της κ. Χατζάκου και η χθεσινή παράσταση εκ μέρους της Δέλτα δεν έχει καμιά επίπτωση στη μετοχική διάρθρωση της Μεβγάλ.

Αλουμύλ: Εντός του Αυγούστου αναμένεται να κατατεθεί το προκαταρκτικό ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου της Alumil Rom, θυγατρικής της εγχώριας εισηγμένης, με κύριο ανάδοχο και συντονιστή την Alpha Finance Romania, όπως γράφει η Ημερησία.

Ταμεία: Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομο και ”μπλόκαρε” το σχέδιο Π. Δ. που αφορούσε τη λειτουργία του νέου Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, εντοπίζοντας διάφορα συνταγματικά προβλήματα.

Μ. Ανατολή: Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή. Πολεμικές επιχειρήσεις μαίνονται από χθες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της οργάνωσης Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο, μετά τη σύλληψη δυο ισραηλινών στρατιωτών από τη Χεζμπολάχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v