Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η υψηλή κεφαλαιοποίηση δείχνει... άνοδο

Κίνηση του Δείκτη μόνιμα με θετικό πρόσημο, εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος, με τη μερίδα του λέοντος σε κινητικότητα και ημερήσια κέρδη για την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Από εκεί και χαμηλότερα, υποτονικό το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον, παραπέμπει για μετά τις 13:55, όπου θα επιστρέψει στο σύστημα συναλλαγών μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδικής κίνησης συνέχεια, με το Γενικό Δείκτη να κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο, εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος, όμως σχεδόν τα πάντα ξεκινάν και τελειώνουν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Από εκεί και πέρα, σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση παρατείνεται η επιφυλακτικότητα, ενώ μετά τη συμπλήρωση 65 λεπτών συνεδρίασης περισσότεροι από 100 τίτλοι δεν έχουν κάνει πράξη.

Τα σημαντικότερα μέχρι στιγμής κέρδη από τις μετοχές του FTSE στην Αγροτική Τράπεζα και την Folli Follie, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας ακολουθούν Alpha Bank, Εθνική, ΔΕΗ, Intracom, Motor Oil.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες με λίγες σχετικά συναλλαγές για Coca Cola και Hyatt, ενώ από την αρχή της συνεδρίασης με αυξημένες συναλλαγές πιέζεται ο τίτλος της Cosmote.

Ο Γενικός Δείκτης έφθασε μέχρι το υψηλό ημέρας των 3.702,13 μονάδων, προσέκρουσε δυο φορές σε αυτό το επίπεδο, υποχώρησε μέχρι τις 3.694,24 μονάδες και αντέδρασε προς τις 3.698,8 με κέρδη 0,77%, ενώ ο τζίρος προσεγγίζει τα 60 εκατ. από τα οποία τα 9,3 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, η είδηση για ανάληψη νέων έργων σε Σερβία και Ιράκ έδωσε κινητικότητα στην Spider, σημαντικά ημερήσια κέρδη για Χατζηιωάννου, Flexopack, Παρνασσό, Veterin και Εθνική Ασφαλιστική και Ιμπέριο, ενώ στην αγορά Παραγώγων συνεχίζεται το κλίμα των προηγούμενων συνεδριάσεων, με τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του αντίστοιχου δείκτη, μειώνοντας περαιτέρω τις υποτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v