Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Μείωση τιμής στα 45 ευρώ από Citigroup

Σε προς τα κάτω αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για την Εθνική Τράπεζα στα 45 ευρώ ανά μετοχή (από 48,50 ευρώ προηγουμένως), λόγω της αύξησης του αριθμού των μετοχών της και του κόστους του κεφαλαίου, προχώρησε η Citigroup με έκθεσή της στις 11 Ιουνίου, διατηρώντας όμως τη σύσταση ”Buy/Medium Risk”. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση των αναλυτών με τον κ. Τ. Αράπογλου.

Εθνική: Μείωση τιμής στα 45 ευρώ από Citigroup
Σε προς τα κάτω αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για την Εθνική Τράπεζα στα 45 ευρώ ανά μετοχή (από 48,50 ευρώ προηγουμένως), λόγω της αύξησης του αριθμού των μετοχών της και του κόστους του κεφαλαίου, προχώρησε η Citigroup με έκθεσή της στις 11 Ιουνίου, διατηρώντας όμως τη σύσταση ”Buy/Medium Risk”.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ. Τάκη Αράπογλου, και τον Παύλο Μυλωνά, επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της Εθνικής.

Όπως προκύπτει από τη συνάντηση, η Εθνική είναι αισιόδοξη για τα spreads, καθώς βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τους ανταγωνιστές της λόγω του ισχυρού χαρτοφυλακίου καταθέσεων (με το λόγο χορηγήσεων-καταθέσεων να διαμορφώνεται στο 72%), κάτι που της επέτρεψε να ανακοινώσει σταθερά περιθώρια στο πρώτο τρίμηνο.

Παράλληλα, η αύξηση των επιτοκίων έχει οδηγήσει σε ενίσχυση των spread καταθέσεων κατά 16 μονάδες βάσης στις 163 μονάδες βάσης στο πρώτο τρίμηνο, ενώ έχουν ενισχυθεί κατά 33 μονάδες βάσης σε ετήσια βάση.

Όπως αναφέρει η Citigroup, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είναι αισιόδοξη και για την απόδοση της Finansbank στο δεύτερο τρίμηνο, η οποία, όπως αναφέρει θα αποτελέσει θετική έκπληξη για την αγορά.

Η Citigroup αναπροσαρμόζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Εθνικής στα 45 ευρώ από 48,50 ευρώ προηγουμένως λόγω της αύξησης του αριθμού των μετοχών και του κόστους κεφαλαίου, διατηρώντας τη σύσταση ”buy/medium Risk 1M”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v