Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με... ψυχραιμία στο ”βαθύ κόκκινο”

Απόλυτα προσαρμοσμένη με το αρνητικό διεθνές κλίμα η μέχρι στιγμής κίνηση της Σοφοκλέους, έστω και αν προς το παρόν δεν παρατηρούνται κινήσεις πανικού. Ούτε ένας τίτλος του FTSE με θετικό πρόσημο, ενώ στο προηγούμενο κλείσιμο διασώζονται Hyatt και Γερμανός. Στο 1/13 η αναλογία ανοδικών/ πτωτικών!

του Α. Αναγνωστόπουλου

Πλήρως προσαρμοσμένη με το διεθνές περιβάλλον, μέχρι στιγμής η Σοφοκλέους κινείται σε βαθύ κόκκινο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι απώλειες φαίνεται να παίρνουν διαστάσεις.

Από τις μετοχές του FTSE, μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας συνεδρίασης, ούτε ένας τίτλος με θετικό πρόσημο, ενώ διασώζονται αμετάβλητοι οι τίτλοι του Γερμανού και Hyatt.

Αντίθετα, με απώλειες μεγαλύτερες των δυο ποσοστιαίων μονάδων μέχρι στιγμής κινούνται Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΚΑΕ και Motor Oil.

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι το μέχρι στιγμής χαμηλό στις 3.632,76 μονάδες, ενώ τώρα δείχνει να προσπαθεί να διατηρηθεί πάνω από την πρώτη στήριξη των 3.640 μονάδων, καθοδική διάσπαση της οποίας μπορεί να βάλει σε δοκιμασία τις 3.596 μονάδες.

Ο τζίρος μετά από 60 λεπτά συνεδρίασης ξεπερνά τα 52 εκατ., από τα οποία όμως τα 3,9 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Συνεδρίαση μέχρι στιγμής αυξημένων συναλλαγών και στην αγορά Παραγώγων, όπου τα συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσιάζουν ισόποσες απώλειες με τον ανάλογο δείκτη στην υποκείμενη, διατηρώντας έτσι τις υποτιμήσεις περίπου στα χθεσινά επίπεδα.

Απογοητευτική, έστω και αν είναι βελτιωμένη σε σχέση με την αρχή, η αναλογία μεταξύ ανοδικών/πτωτικών μετοχών, διαμορφώνεται στο 1 προς 13, έστω και αν μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πανικού, κάτι που δικαιολογείται από τη σχεδόν ολοκληρωτική απουσία του retail.

Ελάχιστοι μέχρι στιγμής διακριθέντες, με την ΕΒΖ να ξεχωρίζει για την κινητικότητα και τις ανοδικές διαθέσεις που παρουσιάζει, ενώ ενδιαφέρουσα κίνηση συντελείται σε Μουζάκη, Δέλτα Συμμετοχών, Ευρωπαϊκή Πίστη, Βωβό και Χατζηκρανιώτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v