Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνει τη ”φόρα” της η Σοφοκλέους

Η σταδιακή συρρίκνωση των κερδών σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους (πλην Αγροτικής και Εθνικής) οδηγεί σε αργή αλλά σταθερή διολίσθηση το Γενικό Δείκτη, ενώ επιδεινώνει σχετικά και την αναλογία μεταξύ ανοδικών/πτωτικών μετοχών. Λίγοι οι μέχρι στιγμής ημερήσιοι πρωταγωνιστές στους επιμέρους τίτλους, ενώ σημαντικός αριθμός μετοχών παραμένει με μηδενικές συναλλαγές.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Διολισθαίνει σταδιακά ο Δείκτης, καθώς μειώνονται τα κέρδη στους δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ επιδεινώνεται αργά αλλά σταθερά και η σχέση μεταξύ ανοδικών/πτωτικών μετοχών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη συμπλήρωση τριών ωρών συνεδρίασης, μόνο Εθνική και Αγροτική δείχνουν διαθέσεις διακράτησης κερδών, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE ούτε μία μετοχή πλέον δεν καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας.

Αντίθετα, με αξιοσημείωτες απώλειες συνεχίζουν Coca Cola, Hyatt, CosmOTE και Τιτάνας.

Ο Γενικός Δείκτης, αφού ”προσέκρουσε” επανειλημμένως λίγο υψηλότερα από τις 3.702 μονάδες, βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας, και συγκεκριμένα στις 3.687,25 μονάδες, με κέρδη 0,51%, ενώ ο τζίρος παραμένει σχετικά ”φτωχός”, διαμορφούμενος στα 125 εκατ., από τα οποία τα 20,7 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές. Από τα πακέτα ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει σε πακέτο 200.000 μετοχών του Φουρλή, που πραγματοποιήθηκε στα 11 ευρώ.

Περισσότερο ενδιαφέρουσα δείχνει μέχρι στιγμής η συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων, όπου συνεχίζεται η τάση των προηγούμενων συνεδριάσεων, με αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση των υποτιμήσεων, έστω και αν οι μέχρι στιγμής συναλλαγές στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν μπορούν να θεωρηθούν ιδιαίτερα υψηλές.

Κατ’ αρχάς, τεχνικά ζητούμενο παραμένει το κλείσιμο υψηλότερα των 3.680 μονάδων προκειμένου στις επόμενες συνεδριάσεις αυτό να επιβεβαιωθεί ως στήριξη, για να ανοίξει ο δρόμος του Γενικού Δείκτη προς τις 3.700 μονάδες και υψηλότερα.

Τέλος, όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, ελάχιστοι οι μέχρι στιγμής πρωταγωνιστές, όπου ξεχωρίζουν Spider, Χατζηιωάννου, Veterin, Μαξίμ, Sprider, Παντεχνική, Ιμπέριο και λίγοι ακόμα τίτλοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v