Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απομακρύνεται από το ”πράσινο” ο Γ.Δ.

Προσπάθεια αντίδρασης από τα χαμηλά έφερε προς στιγμή σε απόσταση αναπνοής τον Γενικό Δείκτη από το θετικό πρόσημο, όμως αργά αλλά σταθερά επιστρέφουν οι τάσεις διολίσθησης. Σημαντικά κέρδη για ΕΛΠΕ και Πειραιώς, στο 1 προς 3 η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Μια ανάσα πριν από το θετικό πρόσημο έφτασε ο Γενικός Δείκτης μετά την παρατεταμένη πλαγιοανοδική κίνηση που ξεκίνησε στις 11:38, όμως τελικά δεν το κατόρθωσε και σταδιακά διολισθαίνει πάλι σε χαμηλότερα επίπεδα.

Για να συμβεί αυτή η ανοδική προσπάθεια, πρωταρχικό ρόλο έπαιξαν οι μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων (κερδίζουν περισσότερο από τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες) και κατά δεύτερο λόγο της Τράπεζας Πειραιώς (με κέρδη μεγαλύτερα του 2%), ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται Intracom, Γερμανός, CosmOTE, Motor Oil και ΟΤΕ.

Από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους, με αξιοσημείωτες απώλειες συνεχίζουν Alpha Bank, Αγροτική, Eurobank, Βιοχάλκο, Εθνική, Coca Cola, Ελληνική Τεχνοδομική και Τιτάνας.

Η αξία συναλλαγών 15 λεπτά πριν συμπληρωθούν 3 ώρες συνεδρίασης ξεπερνά τα 93 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 5,3 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, κυρίως λόγω ενός πακέτου της Marfin Group 212.796 τεμαχίων στα 24,82 ευρώ.

Σχετικά καλύτερη, η αναλογία μεταξύ ανοδικών/πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται πλέον στο 1 προς 3, ενώ από τις επιμέρους μετοχές αξιοσημείωτη κινητικότητα και κέρδη παρουσιάζουν οι ΕΒΖ, Veterin και Ηρακλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v