Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μάζεμα” μετά την πρωινή βουτιά

Δεν διέψευσε όσους ανέμεναν και για σήμερα κίνηση στο ”κόκκινο” η Σοφοκλέους, φαίνεται να έχει υπερκεράσει μέχρι στιγμής σε απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως από τα χαμηλά ημέρας- αργά αλλά σταθερά- παρατηρείται περιορισμός των απωλειών. Στο 1/10 η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών/πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Προσπάθεια αντίδρασης από τα χαμηλά σε κίνηση εναρμονισμένη με τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως μέχρι στιγμής η Σοφοκλέους και αφού συμπληρωθεί μισή ώρα συνεδρίασης καταγράφει απώλειες υπερδιπλάσιες από τον DAX.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE μόνο ο Γερμανός διασώζεται με οριακά θετικό πρόσημο ενώ αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες μέχρι στιγμής καταγράφουν Alpha Bank, Αγροτική, Εθνική, Eurobank, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Intracom, Ελλ.Τεχνοδομική, ΚΑΕ, Motoroil, ΟΠΑΠ, Τιτάνας, και Folli Follie δηλαδή σχεδόν το σύνολο των δεικτοβαρών τίτλων.

Ο Γ.Δ. ξεκίνησε πτωτικά όπως ακριβώς αναμενόταν, υποχώρησε μέχρι 3.553,46 μονάδες για να δώσει σχετική αντίδραση οδηγούμενος σε λίγο υψηλότερα επίπεδα, όμως είναι περίπου βέβαιο ότι η νευρικότητα θα είναι το κυρίαρχο στη σημερινή και στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Τεχνικά, παραμένει ο προβληματισμός καθώς η πρώτη στήριξη στις 3.581-80 μον. διασπάστηκε με ιδιαίτερα ευκολία (ζητούμενο βέβαια παραμένει το κλείσιμο του δείκτη και όχι η ενδοσυνεδριακή του κίνηση) με την επόμενη στήριξη να προσδιορίζεται στις 3.547-3.532 μονάδες.

Μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1 προς 10 αλλά η εξαγωγή σαφέστερων συμπερασμάτων μάλλον αφήνεται για αργότερα, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι όποιες ημερήσιες διακυμάνσεις έχουν διαμορφωθεί με ελάχιστους όγκους συναλλαγών (για μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση) ενώ στην αγορά παραγώγων οι εκεί εμπλεκόμενοι δείχνουν περισσότερο ψύχραιμοι με αποτέλεσμα τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν λιγότερες απώλειες από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v