Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στο επίκεντροι οι γεωπολιτικές εξελίξεις

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην παγκόσμια οικονομία επηρεάζουν τις διεθνείς αγορές και κατ’ επέκταση τη Σοφοκλέους, η οποία όπως εκτιμούν οι αναλυτές, θα ακολουθήσει την τάση των ξένων χρηματαγορών.

ΑΧΕ: Στο επίκεντροι οι γεωπολιτικές εξελίξεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι τιμές-ρεκόρ στο πετρέλαιο και η ένταση της βίας στη Μέση Ανατολή έπληξε τις αγορές παγκοσμίως, επισημαίνει η Marfin Analysis στο πρωινό report της, εικόνα η οποία σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή δεν θα αλλάξει σήμερα. Ο όγκος των συναλλαγών δεν εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά.

Ελλείψει κινητικότητας σε επιχειρηματικό επίπεδο, οι διεθνείς αγορές παραμένουν το κλειδί για τη διαμόρφωση της τάσης, σύμφωνα με την Σίγμα Securities. Μετά την πτώση σε ΗΠΑ και Ασία, η Σοφοκλέους αναμένεται να ανοίξει στο ”κόκκινο” σήμερα.

Σε χαμηλότερο επίπεδο αναμένεται να ανοίξουν σήμερα οι αγορές, με τους αμερικανούς επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Όπως εκτιμά η Proton Securities, η Σοφοκλέους θα ακολουθήσει την πορεία των διεθνών αγορών.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ άνω των 78 δολαρίων το βαρέλι και τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην οικονομία αναμένεται να επιβαρύνουν το κλίμα για μια ακόμη συνεδρίαση, ωθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές σε αρνητικό άνοιγμα, εκτιμά η Εγνατία Finance. Ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων, η Σοφοκλέους αναμένεται να ακολουθήσει την απόδοση των ξένων αγορών.

Τι έγινε χθες: Πτώση της τάξης του 2,2% κατέγραψε χθες η Σοφοκλέους, με τζίρο 249 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης FTSE 20 έκλεισε με πτώση 2,2% ενώ απώλειες 2,2% κατέγραψε και ο δείκτης FTSEM 40, όπως αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v