Ο Τύπος της Δευτέρας

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς σήμερα συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή για την Εμπορική. Επίσης, μεταξύ άλλων, τον Τύπο απασχολούν σήμερα Δευτέρα οι επόμενες κινήσεις της Αγροτικής Τράπεζας, η εξαγορά του 50% του ”The Mall” από την HSBC κ.ά.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς σήμερα συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή για την Εμπορική. Επίσης, μεταξύ άλλων, τον Τύπο απασχολούν σήμερα Δευτέρα οι επόμενες κινήσεις της Αγροτικής Τράπεζας, η εξαγορά του 50% του ”The Mall” από την HSBC κ.ά.

Τράπεζες: Εντείνεται η κινητικότητα στον τραπεζικό κλάδο. Και ενώ η διαδικασία για την πώληση της Εμπορικής εισέρχεται στο τελευταίο και πιο κρίσιμο στάδιο, τα μεγάλα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα δίνουν μάχη για την αύξηση των μεριδίων στην ελληνική αγορά και την εδραίωση της θέσης του στα Βαλκάνια, γράφει η Ημερησία. Σήμερα συνεδριάζει η Διυπουργική για την Εμπορική, ενώ η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το ρουμανικό ταμιευτήριο (CEC), για το οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον Εθνική και Eurobank, εκπνέει σήμερα.

Αγροτική: Νέο placement μέσα στους επόμενους μήνες σε ποσοστό 5%-10%, η πώληση των συμμετοχών σε Πειραιώς και ΕΧΑΕ, αλλά και η εξαγορά και δεύτερης μικρής τράπεζας στα Βαλκάνια αποτελούν μέρος των δράσεων που αναμένονται από την ΑΤΕ Bank, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της ATE Bank, δεν υπάρχουν ταμπού στην αναδιάρθρωση του ομίλου και ως εκ τούτου θα εξεταστεί η πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής και της FBBank, εφόσον υπάρξουν ικανοποιητικές προσφορές.

Marfin: Εξαγορά τράπεζας στο εξωτερικό αντί 500 εκατ. ευρώ εξετάζουν από κοινού το Dubai Investment και η Marfin, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο. Η εφημερίδα αναφέρει ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, διερευνάται η εξαγορά τράπεζας σε αναπτυσσόμενη αγορά και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αποτελεί ένα σημαντικό project, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο.

Mall: Η εξαγορά του 50% περίπου του ”The Mall” από τον βρετανικών συμφερόντων όμιλο HSBC, έναντι ποσού 135 εκατ. ευρώ, όχι μόνο ενισχύει σημαντικά τη ρευστότητα της Lamda Development, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και την πρώτη φάση της συνεργασίας των δύο πλευρών στην ελληνική αγορά -και όχι μόνο- του real estate. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το μνημόνιο εξαγοράς του ”The Mall”, οι δύο όμιλοι υπέγραψαν και ένα άλλο, με βάση το οποίο θα προχωρήσουν σε κοινές επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας και της ΝΑ. Ευρώπης.

Chipita: Η διοίκηση της Chipita ανακοίνωσε ότι η αιγυπτιακή θυγατρική της εταιρία Edita SAE απέκτησε το σύνολο των μετοχών της Digma SAE έναντι 6,2 εκατ. ευρώ. Η Digma είναι αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της Edita στην Αίγυπτο.

ΟΠΑΠ: Τη δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Στοιχημάτων αποφάσισε η διοίκηση του ΟΠΑΠ, όπως αναφέρει η Ημερησία. Έργο της Γενικής Διεύθυνσης θα είναι ο συντονισμός και η υλοποίηση κάθε αναγκαίας ενέργειας και κάθε πράξης για την πλήρη ανάληψη, από τον Φεβρουάριο του 2007, της οργάνωσης, λειτουργίας, διεξαγωγής και διαχείρισης των παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης από την ίδια την εταιρία.

ΤΙΜ: Την απεξάρτησή της από το δίκτυο της Γερμανός δρομολογεί ταχύτατα η εταιρία κινητής τηλεφωνίας ΤΙΜ και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζει τη διεύρυνση του ιδιόκτητου δικτύου της, με τη λειτουργία περίπου 100 νέων καταστημάτων έως τα μέσα του 2007, σύμφωνα με την Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v