Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τράπεζες και διεθνείς εξελίξεις στο επίκεντρο

Κατεύθυνση από τις διεθνείς αγορές εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα αναζητήσει η Σοφοκλέους. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, ενώ η εγχώρια αγορά δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

ΑΧΕ: Τράπεζες και διεθνείς εξελίξεις στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών θα δώσει κατεύθυνση στη Σοφοκλέους σήμερα, όπως εκτιμά η Marfin Analysis στο πρωινό report της.

Η Proton Securities εκτιμά ότι αν και το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο, βραχυπρόθεσμα η αγορά θα συνεχίσει να επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις.

Η Σίγμα Securities αναμένει ότι αυτή την εβδομάδα η αγορά θα κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, αναζητώντας κατεύθυνση από τις διεθνείς. Οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα εκτιμάται ότι θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για μια ακόμη εβδομάδα.

Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να διαγράψει τις απώλειες που είχε καταγράψει νωρίτερα, την Παρασκευή, κλείνοντας σε θετικό έδαφος. Όπως αναφέρει η Εγνατία Finance, οι γεωπολιτικές ανησυχίες παραμένουν και αναμένεται ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία που θα ακολουθήσουν αυτή την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε συνδυασμό με τα σχόλια του προέδρου της Fed.

Για τη Σοφοκλέους, η Εγνατία δεν αναμένει το Χ.Α. να ”ξεφύγει” από τη διεθνή αστάθεια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται και πάλι στον τραπεζικό κλάδο, καθώς πλησιάζει η προθεσμία της 25ης Ιουλίου για την υποβολή νέων προσφορών για την Εμπορική.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Οι ελληνικές μετοχές υπεραπέδωσαν σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, εν μέσω αγοραστικού ενδιαφέροντος που έγινε πιο αισθητό προς το τέλος της συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Analysis. Ο τζίρος άγγιξε τα 259 εκατ. ευρώ, με τον δείκτη FTSE-20 να ενισχύεται κατά 0,05% και τον FTSE-40 να υποχωρεί κατά 0,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v