Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκε από την ΕΚ το αίτημα της Κύπρου

Απορρίφθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το αίτημα της Τράπεζας Κύπρου για ανάκληση της δημόσιας πρότασης της για την Εμπορική. Εξάλλου, στις 12.30 ο υπουργός κ. Γ. Αλογοσκούφης θα προχωρήσει σε δηλώσεις για το θέμα. Δεν παίζουμε παιχνίδια, δε θα επιτρέψουμε παιχνίδια, λένε οι Κύπριοι.

Απορρίφθηκε από την ΕΚ το αίτημα της Κύπρου
Απορρίφθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το αίτημα της Τράπεζας Κύπρου για ανάκληση της δημόσιας πρότασης της για την Εμπορική.

Η κίνηση αυτή αναμενόταν από παράγοντες της αγοράς, κατα την εκτίμηση των οποίων, ο λόγος που επικαλείται η Κύπρου, δηλαδή οι τυχόν επιπτώσεις από την γνωμάτευση του Σ.τ.Ε. για το ασφαλιστικό δεν ευσταθεί.

Αποψη που ενισχύεται βεβαίως κι από το γεγονός ότι ο έτερος προτείνων, δηλαδή η Credit Agricole, αντιμετωπίζει την ίδια συνθήκη, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θυμίζεται ότι ο νόμος προβλέπει ότι υπάρχει δικαίωμα ανάκλησης σε περίπτωση που ”επέλθει απρόοπτη και ανεξάρτητη της βούλησης του προτείνοντος μεταβολή των συνθηκών που καθιστά ιδιαιτέρως επαχθή τη διατήρηση της δημόσιας προσφοράς σε ισχύ”.

Εξάλλου, στις 12.30 ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης θα πραγματοποιήσει δηλώσεις για το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Από την πλευρά της Κύπρου διαρρέεται ως ”αντίδραση” απέναντι στις τελευταιες εξελίξεις, ότι είναι ψύχραιμοι κι αποφασιστικοί, ότι δεν κάνουν παιχνίδια, αλλά δεν θα επιτρέψουν και σε κανένα, παιχνίδια σε βάρος τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v