Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι με τράπεζες - telecoms

Τα κέρδη (2,63%) και οι αυξημένες συναλλαγές στην Εθνικής βοηθούν στην προσέγγιση των 5.000 μονάδων για τον τραπεζικό δείκτη. Από τεχνικής πλευράς η ανοδική αντίδραση φαίνεται να διευκολύνει περισσότερο την αυριανή λήξη των Συμβολαίων μηνός Ιουλίου, ενώ για επιβεβαίωση της ανοδικής φοράς απαιτείται καταγραφή νέου ”υψηλού”, πάνω από τις 3.730 μονάδες. Σημαντικά κέρδη για τηλεπικονωνίες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η προσέγγιση, μετά το 1,9% του τραπεζικού κλαδικού δείκτη των 5.000 μονάδων, φέρνει την αγορά ένα βήμα πιο μπροστά στον στόχο.

Είναι βέβαια ακόμα πολύ νωρίς να φανεί εάν αυτή η κατ’ αρχήν αντίδραση μπορεί να οδηγήσει την αγορά σε προσέγγιση των προηγούμενων υψηλών, όπου και θα ολοκληρωθεί, είτε θα οδηγηθεί σε υπέρβαση.

Εκτιμάμε πως ακόμη είναι νωρίς, καθώς οι συναλλαγές έχουν μεν αυξηθεί, όχι όμως βαθμό επαρκή να οδηγηθεί η αγορά προς τις 3.710-3.720 μονάδες.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα αποσαφηνιστούν αρκετά στην αυριανή συνεδρίαση, με τα Παράγωγα να δείχνουν μάλλον το δρόμο για τη συνέχεια και σε μεγάλο βαθμό στη συνεδρίαση της Δευτέρας-Τρίτης.

Μέχρι νεωτέρας, η αντίδραση αυτή θεωρείται πως έχει περιθώρια να διαμορφωθεί μέχρι την προαναφερθείσα περιοχή των 3.710-3.720, σε αυτή τη φάση.

Για να επιβεβαιωθεί βέβαια αυτό το ενδεχόμενο, θα πρέπει πέραν της Εθνικής να ενισχυθεί ο τζίρος –δηλαδή οι αγοραστές- και σε μετοχές της Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank.

Θα πρέπει επίσης να ενισχυθούν οι ανά τεμάχιο συναλλαγές σε μετοχές του FTSE 20 και ορισμένες του Mid 40.

Στη μετοχή του ΟΤΕ οι συναλλαγές περίπου στις 14:20 μετά βίας προσέγγιζαν τα 500.000 τεμάχια, στον Τιτάνα δεν ξεπερνούσαν τις 50.000 κομμάτια, ενώ στην ΜΟΗ περιορίζονταν σε ακόμη μικρότερο αριθμό.

Παρατηρείται όμως μέχρι στιγμής ενίσχυση των συναλλαγών σε μετοχές εταιρειών της ”δεύτερης ταχύτητας” (Αττικάτ, Euromedica, Σπύρου, ΑΕΓΕΚ, Alcinco, κ.α), κάτι που αποτελεί ευνοϊκή ένδειξη, αλλά μόνο για τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Δεδομένου ότι σε πρώτη φάση εξασφαλίζεται η διακύμανση της αγοράς σε επίπεδο υψηλότερα των 3.500 μονάδων και επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση η ανθεκτικότητα των 1.930 μονάδων (FTSE 20), απαιτούνται ακόμη τουλάχιστον μια-δυο συνεδριάσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί (ή όχι) το περιθώριο προσέγγισης των 3.700 μονάδων, ή ενδεχομένως της υπέρβασης του προηγούμενου υψηλού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v