Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυστηρό μήνυμα Αλογοσκούφη προς κερδοσκόπους

”Δεν υπάρχει άλλη προσφορά πέρα της Credit Agricole για την Εμπορική Τράπεζα”, δήλωσε σήμερα ο Γ. Αλογοσκούφης προειδοποιώντας για την πιθανή εκδήλωση κερδοσκοπικών φαινομένων στη μετοχή της τράπεζας.

Αυστηρό μήνυμα Αλογοσκούφη προς κερδοσκόπους
της Ελενας Λάσκαρη

Δεν υπάρχει άλλη προσφορά πέρα της Credit Agricole για την Εμπορική Τράπεζα”, δήλωσε σήμερα ο Γ. Αλογοσκούφης προειδοποιώντας για την πιθανή εκδήλωση κερδοσκοπικών φαινομένων.

Όπως είπε ο υπουργός, η διαδικασία αποκρατικοποίησης έχει εισέλθει σε κρίσιμη φάση και κάποιοι είτε για οικονομικούς είτε για πολιτικούς λόγους ίσως επιχειρήσουν να την τορπιλίσουν με τη διασπορά ανυπόστατων φημών.

Η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι έχει υποβληθεί μία μόνο προσφορά, αυτή της Credit Agricole, η οποία κατέχει ήδη το 9%, ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση με τον πρόεδρο της γαλλικής τράπεζας κ. Ποζέ θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν χαμηλό το τίμημα της αρχικής προσφοράς της Credit Agricole, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει βελτιωμένη προσφορά.

Επί του παρόντος, πάντως, ο Γιώργος Αλογοσκούφης δηλώνει ότι η πρότασή της εξετάζεται σοβαρά, καθώς δεν υπάρχει άλλη και έχει δοθεί εντολή στον σύμβουλο να διερευνά έστω και την τελευταία στιγμή -δηλαδή έως και αύριο- το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και από άλλον υποψήφιο.

Πηγές του υπουργείου Οικονομίας τονίζουν ότι δεν υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες εμφάνισης και άλλου ”μνηστήρα”, συμπληρώνοντας ότι δεν συνιστά πρόβλημα για τη διαδικασία η παραμονή ενός και μόνο υποψηφίου.

Παράλληλα, ο υπ. Οικονομίας εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και προσωπικά κατά του προέδρου της, τονίζοντας ότι χρειάζεται θράσος για να κάνει ο κ. Παπανδρέου κριτική για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα έπρεπε στο διάστημα 2002-2004 να έχει απορροφήσει 50% των κοινοτικών πόρων είχε απορροφήσει μόλις το 20%.

”Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ασύλληπτες καθυστερήσεις στο Γ’ ΚΠΣ και πάει πολύ η αξιωματική αντιπολίτευση από κατηγορούμενη να γίνει τιμητής”, κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v