Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Εθνική η προσοχή

Το ενδεχόμενο απεγκλωβισμού της μετοχής της Εθνικής από το εύρος συσσώρευσης των τελευταίων συνεδριάσεων είναι αυτό που μπορεί να δώσει τον τόνο και τη δυναμική προσέγγισης των 3.700 μονάδων. Σε αναμονή οι ενεργοί ”παίκτες” όσον αφορά στην Εμπορική και την Πειραιώς, ενώ ύστερα από ταλαιπωρία ημερών αντιδρά θετικά η μετοχή της Alpha Bank. Στα νέα υψηλά το Τ.Τ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Την Εμπορική και την Πειραιώς περιμένουν οι ενεργοί ”παίκτες”, η Εθνική όμως είναι αυτή που αναλαμβάνει να βγάλει –για μια ακόμα φορά-τα... κάστανα από τη φωτιά.

Και ασυτό γιατί από τη διαμόρφωση της τιμής της μετοχής της Εθνικής εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό η πορεία ενός ευρύτερου τμήματος της αγοράς και εν πάση περιπτώσει το ενδεχόμενο προσέγγισης των 3.700 μονάδων.

Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε λίγο περισσότερο στην τεχνική διαμόρφωση της μετοχής.

Οι εντολές αγοράς δόθηκαν από την αρχή υψηλότερα από το χθεσινό μέγιστο, διαμορφώνοντας ένα εύρος διακύμανσης με βάση τα 29,40 και οροφή την τιμή ”ανοίγματος” των 29,50 ευρώ.

Οι συναλλαγές, όπως συνηθίζεται στις τελευταίες συνεδριάσεις, παραμένουν συγκριτικά σε υψηλό επίπεδο, καθώς αναφέρεται ενδεικτικά ότι από τζίρο περίπου 23 εκατ. ευρώ (στις 11:50) στην Εθνική είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας 4,3 εκατ. ευρώ.

Με βάση τη βραχυπρόθεσμη τεχνική προσέγγιση, η Εθνική δείχνει ικανή να κινηθεί σε αυτή τη φάση υψηλότερα των 30, προς τα 31 ευρώ.

Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον FTSE-20, που ”αγγίζει” και πάλι τις 2.000 μονάδες.

Η μετοχή της Εμπορικής διαμορφωνόταν προς την πιθανολογούμενη… προσφορά των Γάλλων, χάνοντας 1,2%, ενώ η Πειραιώς διόρθωνε κατά 0,30% προς τα 19,62 ευρώ.

Αδύναμη εμφανίζεται για μια ακόμα συνεδρίαση η μετοχή της Eurobank, ενώ βελτιωμένη εμφανίζεται η Alpha Bank με αγοραστές πέριξ των 19,40 ευρώ.

Ουσιαστικές εντολές αγοράς υπάρχουν για λογαριασμό ισχυρών επενδυτικών οίκων στον τίτλο της Ελληνικής Τεχνοδομικής, δευτερευόντως της J&P Άβαξ, ενώ ικανοποιητικά διαμορφώνεται και σήμερα η τάση για τη μετοχή του Μυτιληναίου.

Για τη μόνη μετοχή της οποίας η τρέχουσα τιμή αποτελεί και μέγιστη, δηλαδή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι εντολές αγοράς-πώλησης δίνονται με σημείο αναφοράς τα 16,60 ευρώ.

Με βάση τις συναλλαγές του πρώτου ημιώρου ισχυροποιείται η τάση για τη μετοχή της Lavipharm προς τα 1,77 ευρώ, προς τα 0,98 ευρώ του Γρηγόρη, προς τα 2,66 ευρώ της Veterin, προς τα 2,77 της Notos, προς τα 12,40 της Νεοχημικής, υψηλότερα των 7 ευρώ και πάλι στη Βιοχάλκο, προς τα 5,88 ευρώ στη Σιδενόρ και στα 4,80 ευρώ για την Intracom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v