Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής, η πρόκριση της Εθνικής στο δεύτερο γύρο για την πώληση του ρουμανικού ταμιευτηρίου CEC, η ανάκληση αδειών λειτουργίας δυο ασφαλιστικών εταιρειών, είναι μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τον τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής, η πρόκριση της Εθνικής στο δεύτερο γύρο για την πώληση του ρουμανικού ταμιευτηρίου CEC, η ανάκληση αδειών λειτουργίας δυο ασφαλιστικών εταιρειών, είναι μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τον τύπο σήμερα Τετάρτη.

Εμπορική: Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας με μοναδικό ενδιαφερόμενο την Credit Agricole. Χθες έληξε η προθεσμία κατάθεσης ανταγωνιστικών προσφορών. Σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, θα συναντηθεί με επιτελείς του γαλλικού ομίλου.

Κύπρου: Σημαντικό κόστος είχε η υπόθεση ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής για την Τράπεζα Κύπρου, μετά και την απόσυρση του ενδιαφέροντος της κυπριακής τράπεζας, γράφει η Ημερησία, επικαλούμενη την εφημερίδα ”Φιλελεύθερος”, όπου αναφέρεται ότι το οικονομικό κόστος για την Κύπρου ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.

Εθνική: Η Εθνική και η ουγγρική τράπεζα OTP Bank επελέγησαν από τη ρουμανική κυβέρνηση ως τελικοί υποψήφιοι διεκδικητές του ρουμανικού ταμιευτηρίου CEC. Η ρουμανική κυβέρνηση θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους δυο υποψηφίους την 1η Αυγούστου και ελπίζει αυτές να ολοκληρωθούν ως τις 23 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, ”υπερτιμημένη και ακριβή” χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την εξαγορά της Π&Κ από την Εθνική Τράπεζα, αμφισβητώντας τη σκοπιμότητα της συναλλαγής, σε ερώτηση που υπέβαλαν στη Βουλή βουλευτές του κόμματος. Στην ερώτηση αναφέρεται επίσης ότι η Π&Κ ”εμφανίζεται τα δυο τελευταία χρόνια να έχει προνομιακή μεταχείριση ως προς τις χρηματιστηριακές της εργασίες από τράπεζες που ελέγχονται από το Δημόσιο”.

Ασφαλιστικές: Το έσχατο μέτρο της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας τους για τις εταιρείες ”Αργοναυτική” και ”Γαλαξίας” επέβαλε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες ”Εγνατία”, ”Οικονομική” και ”Ιντερελλάς Οδική Βοήθεια και Ζημιών” τελούν υπό αυστηρή παρακολούθηση και ότι έχουν διορία από 2 έως 12 μήνες προκειμένου να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του υπουργείου Ανάπτυξης όσον αφορά την κάλυψη των αναγκαίων κεφαλαίων ή των φορολογικών υποχρεώσεών τους.

ΟΠΑΠ: Ο ΟΠΑΠ και οι παίκτες ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησία, ”έβαλε μέσα” κατά 18 εκατ. ευρώ την Intralot. Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τις 9/6/2006 έως τις 9/7/2006 η απόδοση του ”Πάμε Στοίχημα”, έφτασε το 77,2% και από τα 425 εκατ. ευρώ του συνολικού τζίρου του στοιχηματισμού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τα 328 εκατ. ευρώ (το 77,24%) επιστράφηκαν στους παίκτες.

ΕΒΖ: Εννέα εταιρείες ανταποκρίθηκαν στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΕΒΖ, μέσω της οποίας αναζητάται στρατηγικός εταίρος για την ίδρυση μονάδας παραγωγής βιοαιθανόλης, αναφέρει το Κέρδος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ενδιαφερόμενοι φημολογείται ότι είναι μεγάλα ονόματα του ενεργειακού χώρου.

Cosmote: Τη δημιουργία 130 νέων καταστημάτων εντός του δευτέρου τριμήνου του 20069 γνωστοποίησε η διοίκηση της Cosmote Romania, εγχείρημα που επεκτείνει το δίκτυο της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας κατά 30%, αναφέρει η Ημερησία.

Eurobank: Η Morgan Stanley μείωσε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 24,10 ευρώ, από 29 ευρώ προηγουμένως, για καθαρά τεχνικούς λόγους, δηλαδή την πρόσφατη διανομή δυο νέων μετοχών για κάθε δέκα παλιές, αναφέρει η Καθημερινή. Παράλληλα, διατήρησε τη σύσταση ”underweight”.

Λιγνιτωρυχεία Βεύης: Παράταση δυο μηνών θα δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προθεσμία για την υποβολή προσφορών από ιδιωτικές εταιρείες για την απόκτηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης των λιγνιτωρυχείων της Βεύης στο νομό Φλώρινας, γράφει η Ημερησία. Σημειώνεται ότι η προθεσμία λήγει αύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v