Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για Alpha

Συνεδρίαση με στενό εύρος διακύμανσης όσον αφορά στον γενικό δείκτη (υψηλό ημέρας 3677,37, χαμηλό 3661,99) με το θετικό πρόσημο να εξασφαλίζεται κυρίως λόγω Alpha Bank με σχετικές ”βοήθειες” από Intracom.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση με στενό εύρος διακύμανσης όσον αφορά στον γενικό δείκτη (υψηλό ημέρας 3677,37, χαμηλό 3661,99) με το θετικό πρόσημο να εξασφαλίζεται κυρίως λόγω Alpha Bank με σχετικές ”βοήθειες” από Intracom.

Από εκεί και πέρα η εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικτή όχι μόνο στους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και στο μεγαλύτερο φάσμα του ταμπλό γενικότερα, ενώ περίπου προς το τέλος οι ανοδικές μετοχές υπερκέρασαν αυτές με αρνητικό πρόσημο.

Κατά γενική εκτίμηση η αγορά θα συνεχίσει να κινείται στους ρυθμούς των αποτελεσμάτων εξαμήνου και βεβαίως πάντα τον πρώτο λόγο έχει το διεθνές κλίμα.

Παράταυτα η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχετικά καλύτερη της χθεσινής καθώς παρατηρήθηκε ελαφρώς αυξημένη κινητικότητα σε τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης έστω και αν αυτό δεν συνοδεύτηκε με σχετική αύξηση του τζίρου.

Τεχνικά η εικόνα παραμένει ίδια με τις επόμενες αντιστάσεις να οριοθετούνται στις 3.680 και 3.703 μονάδες, πάντως οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Από τις μετοχές του FTSE και πλην Alfa Bank και Intracom κανένας άλλος τίτλος με κέρδη μεγαλύτερα της 1 ποσοστιαίας μονάδος. Aπλά θετικό πρόσημο για Βιοχάλκο και ΟΤΕ και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Folli Follie, Motor Oil, ΚΑΕ, Γερμανού και Αγροτικής.

Αντίθετα, πλην της Εμπορικής (-1,7% ) που ήταν περίπου αναμενόμενες οι σημερινές απώλειες, με απώλειες μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων οι τίτλοι της Ελληνικής Τεχνοδομικής, με αξιοσημείωτες απώλειες ΔΕΗ, Coca Cola, Hyatt, ΟΠΑΠ και αρνητική μεταβολή για Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Cosmote και Τιτάνα.

Ο Γενικός Δείκτης σε στενό εύρος διακύμανσης και με αρκετές αλλαγές προσήμου έκλεισε στις 3.665,25 μονάδες με κέρδη 0,05% ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 166 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 18,8 εκατ. αφορούσαν προσφωνημένες συναλλαγές.

Σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 132 ανοδικές μετοχές έναντι 106 πτωτικών ενώ 11 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 7-19,25%. Οσον αφορά στις επιμέρους μετοχές αξίζει περαιτέρω παρατήρησης η κινητικότητα σε Lavifarm, Eurodrip, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, Κυριακούλη, Ικτίνο, Eυρωφάρμα, ΟΛθ, Μουζάκη και Παϊρη ενώ από την αυριανή συνεδρίαση η αγορά θα κληθεί να τιμολογήσει τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου σε Πειραιώς και του Τιτάνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v