Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τις τράπεζες πάνω από τις 3.700

Έθεσαν από την αρχή ψηλά τον πήχη για τη σημερινή συνεδρίαση. Φρόντισαν δηλαδή από την πρώτη κιόλας εντολή να καταστήσουν σαφείς τις προθέσεις τους. Υψηλότερα ο τραπεζικός κλάδος, πλην Κύπρου, ενδιαφέρουσα ”μόχλευση” σε ένα ευρύτερο μέρος της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το γεγονός ότι οι ισχυροί ”παίκτες” επιχείρησαν και πέτυχαν να ”ανοίξουν” τη συνεδρίαση από υψηλό σημείο, με αυξημένες συναλλαγές, φανερώνει τις διαθέσεις τους.

Το γεγονός ότι μέσα στα πρώτα 5 λεπτά είχε επιτευχθεί η ανοδική διάσπαση των 3.700 μονάδων με συναλλαγές περίπου 25 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνει την εκτίμηση περί της ισχύος τους.

Η στόχευσή τους ήταν ξεκάθαρη.

Άμεσος απεγκλωβισμός της Εθνικής από το εύρος-συσσώρευσης των προηγούμενων εβδομάδων με αντίδραση προς τα 29,8 ευρώ.

Υψηλότερα ο πήχης σε Εμπορική, Alpha Bank, Eurobank και Αγροτική, μέχρι και 3,1% στην περίπτωση της ΑΤΕ.

Εύλογα η μετοχή της Κύπρου πιέστηκε από την πρώτα κιόλας εντολή στα 7,08 ευρώ (-2,1%).

Με αυτή την αρχή, ήταν θέμα χρόνου να ακολουθήσει ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς, για να φτάσουν οι μετοχές με ανοδική τάση τις 140 (στις 11:55).

Δεν είναι τυχαίο πως μέχρι εκείνη την ώρα ποσοστό μεταβολής μεγαλύτερο του 2% σημειώνονταν για περίπου 30-35 μετοχές.

Ωστόσο, με βάση τον αρχικό τζίρο, ουσιαστική κίνηση φαίνεται να διαμορφώνεται στη μετοχή της ΕΒΖ, στον Κυριακούλη, στην Notos, Sato, Eurodrip, Ελληνικά Καλώδια, ΑΕΓΕΚ, Αττικατ, Πλαίσιο, Μουζάκης, Ιατρικό, Μαΐλλης και ακόμη δυο-τριών τίτλων.

Αναφερόμαστε σε μετοχές που μέχρι εκείνη την ώρα είχαν συναλλαγές τουλάχιστον 1.000 τεμαχίων με τουλάχιστον 5 πράξεις.

Γύρω στις 12:00 ο Γενικός Δείκτης σταθεροποιούνταν πέριξ των 3.715 μονάδων (1,4%), τον FTSE 20 να περνά άνετα το διχίλιαρο (1,5%) και τον καθαρό τζίρο να ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v