Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι εξελίξεις στην πώληση της Εμπορικής Τράπεζας, τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της τράπεζας για την Τρ. Κύπρου, τα αποτελέσματα της Τιτάν και –όσον αφορά τις διεθνείς εξελίξεις- τα αποτελέσματα της Διάσκεψης της Ρώμης, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι εξελίξεις στην πώληση της Εμπορικής Τράπεζας, τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της τράπεζας για την Τρ. Κύπρου, τα αποτελέσματα της Τιτάν και –όσον αφορά τις διεθνείς εξελίξεις- τα αποτελέσματα της Διάσκεψης της Ρώμης, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Πέμπτη.

Εμπορική: Σε γαλλικά χέρια περνάει, εκτός απροόπτου, η Εμπορική Τράπεζα. σήμερα το πρωί η Credit Agricole θα καταθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου, νέα βελτιωμένη προσφορά, ”κλειδώνοντας” την εξαγορά της Εμπορικής.

Πειραιώς: Αλμα της τάξης του 201% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Πειραιώς, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηωίας διαμορφώθηκαν σε 260,6 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση ξένων αναλυτών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο αντιπρόεδρος της Πειραιώς, Μ. Κολακίδης, δήλωσε ότι μόνο στη βάση της φιλικής συνεννόησης και της αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ενδεχόμενη συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με την Τράπεζα Κύπρου. Επίσης δήλωσε ότι ”θα φροντίσει στον κατάλληλο χρόνο να διαθέσει μελλοντικά το πακέτο των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου που κατέχει”.

Τιτάν: Βελτιωμένα κατά 53% ήταν τα καθαρά κέρδη της Τιτάν στο πρώτο εξάμηνο του 2006, προσεγγίζοντας τα 120 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της Τιτάν ανήλθαν σε 765 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 33% στα 215 εκατ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα βγει στον ”αέρα” ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση-ιδιωτικοποίηση της σερβικής πετρελαϊκής εταιρείας Naftna Industrija Srbije (NIS), ενώ η διαδικασία, στο σύνολό της, για την οποία ενδιαφέρον εκδήλωσαν και τα ΕΛΠΕ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2007, όπως αναφέρει η Ημερησία.

ΟΠΑΠ: Την τιμή-στόχο των 29 ευρώ και την ουδέτερη στάση για τον ΟΠΑΠ διατηρεί η CSFB σε χθεσινή της ανάλυση, στην οποία, όπως αναφέρει η Ημερησία, σχολιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με τις υψηλές αποδόσεις του στοιχήματος κατά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αναφέρει ότι ο ΟΠΑΠ μπορεί να διατηρήσει στο 66% την απόδοση και στους τελευταίους μήνες του 2006, διατηρώντας την ελκυστικότητα του παιχνιδιού.

Εθνική: Ισχυρή συνεργασία με τον αμερικανικό ασφαλιστικό κολοσσό AIG δημιούργησε στη Βουλγαρία ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, με σκοπό την κατάκτηση ηγετικών μεριδίων στην ασφαλιστική και τραπεζασφαλιστική αγορά, αναφέρει η Ναυτεμπορική. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από τριμερή συνεργασία των AIG Central Europe & CIS Insurance Holding Corporation, της Εθνικής Ασφαλιστικής και του βουλγαρικού βραχίονα UBB του ελληνικού ομίλου, συστάθηκε η ασφαλιστική εταιρεία γενικών ασφαλειών με την ονομασία UBB-AIG Insurance and Reinsurance Company και η εταιρεία ασφαλειών ζωής UBB-AIG Life Insurance Company.

ΑΕΛΔΕ: Απαγόρευσε τη λειτουργία 299 ΑΕΛΔΕ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η απόφαση ελήφθη διότι οι συγκεκριμένες ΑΕΛΔΕ δεν υπέβαλαν αίτηση προκειμένου να μετατραπούν σε εταιρείες επενδυτικής διαμεσολάβησης (ΑΕΕΔ), όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Μέση Ανατολή: Σε ναυάγιο οδηγήθηκε χθες η Διεθνής Διάσκεψη της Ρώμης, στην οποία δεν υπήρξε συμφωνία για άμεση εκεχειρία Ισραήλ-Λιβάνου. Στη διάσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση ειρηνευτικής δύναμης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που θα επιβάλλει εκεχειρία στο Λίβανο, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί ποιες χώρες θα συμμετάσχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v