Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Τι θα γίνει με το ποσοστό στην Κύπρου

Τι θα κάνει η Πειραιώς, στην περίπτωση που η Κύπρου απαντήσει αρνητικά στη φιλική της πρόσκληση για συμμαχία; Το ερώτημα αυτό τέθηκε σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του conference call, προς αναλυτές, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Πειραιώς: Τι θα γίνει με το ποσοστό στην Κύπρου
Τι θα κάνει η Πειραιώς, στην περίπτωση που η Κύπρου απαντήσει αρνητικά στη φιλική της πρόσκληση για συμμαχία; Το ερώτημα αυτό τέθηκε σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του conference call της πρώτης, προς αναλυτές, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της Πειραιώς Μιχάλης Κολακίδης, ο οποίος κατ αρχήν παρέπεμψε στην αυριανή συνέντευξη τύπου της Κύπρου, που θα γίνει με αφορμή την ανακοίνωση των δικών της αποτελεσμάτων.

Επανέλαβε, όμως, ότι η Πειραιώς επιδιώκει συνεργασία σε φιλικό επίπεδο. Οι αναλυτές όμως επέμεναν, ρωτώντας τι θα γίνει σε περίπτωση αρνητικής απάντησης.

Αναλυτικότερα. ο κ. Κολάκίδης σχολίασε πως σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον για την Τράπεζα Κύπρου, η θέση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς από την αρχή ήταν ότι, μία ενδεχόμενη συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο στη βάση της φιλικής συνεννόησης και της αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών.

Η Διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, όπως διαφαίνεται, πρόσθεσε ο ίδιος, δεν επιθυμεί να συζητήσει ενδεχόμενη συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς ή με οποιαδήποτε άλλη Τράπεζα.

Η Τράπεζα Πειραιώς κατανοεί αυτή τη θέση της Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου, δεν έχει πρόθεση να επιμείνει και θα φροντίσει, στον κατάλληλο χρόνο και με τον πιο ωφέλιμο για τους μετόχους της τρόπο, να διαθέσει μελλοντικά το πακέτο των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου που κατέχει, κατέληξε ο κ. Κολακίδης.

Γ. Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v