Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Ξεκινά κάλυψη για ΕΛΠΕ-Motor Oil

Την κάλυψη της μετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil, με τιμή-στόχο τα 11,50 και 25 ευρώ αντίστοιχα, ξεκίνησε με ξεχωριστές της εκθέσεις στις 31/7 η Morgan Stanley.

Morgan Stanley: Ξεκινά κάλυψη για ΕΛΠΕ-Motor Oil
Την κάλυψη της μετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων, με τιμή-στόχο τα 11,50 ευρώ και σύσταση ”equalweight”, ξεκίνησε με έκθεσή της στις 31/7 η Morgan Stanley.

Η Morgan Stanley αναφέρει ότι παραμένει αισιόδοξη για τα θεμελιώδη του κλάδου της διύλισης παγκοσμίως, όμως το πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών των ΕΛΠΕ ενέχει κίνδυνο υπερεκτίμησης του κόστους, ενώ η επέκταση της εταιρίας στον τομέα της ενέργειας και του upstream ίσως αποδυναμώσει τις αποδόσεις για τους μετόχους.

Για το τελευταίο, μάλιστα, η Morgan Stanley εκτιμά ότι η αύξηση του κόστους, ο ισχυρός ανταγωνισμός και η αυξανόμενη φορολογία θα περιορίσουν τις πιθανές αποδόσεις αυτής της στρατηγικής.

Παράλληλα, σε ξεχωριστή έκθεση η Morgan Stanley ξεκινά την κάλυψη και της Motor Oil, με τιμή-στόχο τα 25 ευρώ και σύσταση ”overweight”.

Για τη Motor Oil, η Morgan Stanley αναφέρει ότι η εταιρία προσφέρει ένα ”pure-play story” σε περίπλοκα μεσογειακά περιθώρια. Η τρέχουσα αποτίμησή της ”ευθυγραμμίζεται” με αυτή των ανταγωνιστικών διυλιστηρίων, 12,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007, με ανώτερη βάση ενεργητικού και προοδευτική μερισματική πολιτική.

Η Morgan Stanley κρίνει ότι η Motor Oil αξίζει ένα premium παρόμοιο με αυτό της Neste, ενώ τονίζει ότι η Motor Oil είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό διυλιστήριο που δεν είναι κυβερνητικής ή οικογενειακής ιδιοκτησίας και είναι η φθηνότερη –συγκριτικά με τις ανταγωνίστριες εταιρίες- σε όρους αποτίμησης, με το P/E του 2007 να βρίσκεται στο 8.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v