Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Το ενδιαφέρον της Cosco και της Dubai Port Authority για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, οι εξελίξεις στον ΟΠΑΠ, στην Μεβγάλ και την Εμπορική, η ακύρωση σύμβασης των ΕΛΠΕ στο Μαυροβούνιο, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Το ενδιαφέρον της Cosco και της Dubai Port Authority για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, οι εξελίξεις στον ΟΠΑΠ, στην Μεβγάλ και την Εμπορική, η ακύρωση σύμβασης των ΕΛΠΕ στο Μαυροβούνιο, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Τρίτη.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Το έντονο ενδιαφέρον δυο κολοσσών στη διεθνή ναυτιλιακή και λιμενική αγορά, της Cosco και της Dubai Port Authority, να αποκτήσουν τη διαχείριση των μεγαλύτερων εμπορικών λιμανιών της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με την Ημερησία, δεν ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις, όμως εκφράστηκε η πολιτική βούληση να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία και να προωθηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες μελέτες.

ΟΠΑΠ: Σε αγώνα δρόμου καλείται το επόμενο εξάμηνο ο ΟΠΑΠ προκειμένου να προχωρήσει τον διαγωνισμό για την τεχνολογική αναβάθμιση του Οργανισμού, καθώς οι ξαφνικές παραιτήσεις του προέδρου της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού καθηγητή κ. Π. Τσανάκα και του μέλους της Επιτροπής κ. Π. Μαραγκού παρατείνουν τις ήδη μεγάλες καθυστερήσεις, γράφει η Ημερησία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ερωτήματα δημιουργούνται για τους λόγους παραίτησης του προέδρου , καθώς οι παραιτήσεις προκύπτουν λίγες ημέρες πριν από τη δημοσίευση της βαθμολογίας για την τεχνική αξιολόγηση των προτάσεων των τριών συμμετεχόντων στο μεγάλο διαγωνισμό για τα τερματικά και την τεχνολογική αναβάθμιση του ΟΠΑΠ.

Μεβγάλ: Καταψήφισε και τα τρία θέματα της χθεσινής επαναληπτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Μεβγάλ η πρώην πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας, Μαίρη Χατζάκου, επικαλούμενη ελλιπή ενημέρωση. Τα θέματα αφορούσαν την έγκριση της αναδιανομής των μετοχών, την έγερση εταιρικής αγωγής και άλλες νομικές ενέργειες σχετικά με την ”αποτυχημένη” επένδυση της Μεβγάλ στη Βουλγαρία και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση της υπεραξίας ακινήτων.

ΕΛΠΕ: Σε επανακρατικοποίηση κοιτασμάτων που είχαν παραχωρηθεί στα ΕΛΠΕ προχώρησε η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου. Ο υπουργός Οικονομίας του Μαυροβουνίου μετέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να ακυρώσει τη σχετική σύμβαση με τα ΕΛΠΕ, λόγω μη ανταπόκρισης στη συμβατική τους υποχρέωση για διεξαγωγή γεώτρησης.

Εμπορική: Στην τελική ευθεία εισέρχεται η πώληση της Εμπορικής Τράπεζας στην Credit Agricole. Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας σε χθεσινή του συνεδρίαση έκρινε ως θετική την πρόταση του γαλλικού ομίλου, καθώς σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ”η βελτίωση του προσφερόμενου από την Credit Agricole τιμήματος 25 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή 1,5 ευρώ ανά μετοχή επιπλέον του αρχικώς προσφερόμενου, είναι θετική εξέλιξη”.

Γερμανός: Το ”πράσινο φως” για τη συμφωνία Cosmote-Γερμανού δόθηκε από την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, γράφει η Καθημερινή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές ανταγωνισμού των δυο χωρών προχώρησαν στη χωρίς όρους έγκριση της εξαγοράς της Γερμανός από την Cosmote αναφορικά με τις θυγατρικές εταιρείες της πρώτης, Germanos Telecom Bulgaria και Germanos Telecom Skopje, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αυτές τις χώρες.

Starwood: Η Ημερησία φιλοξενεί συνέντευξη του area manager της Starwood, Τιμ Ανανιάδη, στην οποία αναφέρει ότι η Starwood εξετάζει τρία ακόμα project για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αναμένουμε σημαντικές κινήσεις από ξένες αλυσίδες τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v