Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τακτική (;) αναδίπλωση με εναλλαγή διαθέσεων

Ενδιαφέρουσα η εναλλαγή τάσης και διαθέσεων στην αγορά, με τον γενικό δείκτη να διορθώνει μετά την προσέγγιση των 3.800 μονάδων. Κατοχύρωση θέσεων κυρίως στη μετοχή της Εθνικής ”ψαλιδίζει” την αρχικά μεγαλύτερη απόδοση της αγοράς, ανατρέπει τη σχέση ανοδικών/πτωτικών και φέρνει αισιόδοξους- απαισιόδοξους (για τη βραχυπρόθεσμη τάση) σε ισοπαλία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι βραχυπρόθεσμα επιφυλακτικοί κερδίζουν στα σημεία τον δεύτερο γύρο.

Οι πωλητές που εμφανίστηκαν από τα υψηλά των 3.800 μονάδων αρχικά στη μετοχή της Εθνικής και στη συνέχεια σε Πειραιώς και ΟΤΕ, οδήγησαν προς τις 3.775 μονάδες τον Γενικό Δείκτη.

Αλλαγή σκηνικού με ανατροπή και της σχέσης ανοδικών/καθοδικών, με τις συναλλαγές να παραμένουν για ακόμα μια συνεδρίαση σε μάλλον προβληματικό επίπεδο.

Μέχρι στιγμής για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση, βασικοί δείκτες και μετοχές προσεγγίζουν ”αντιστάσεις”, όπου εκδηλώνεται προσφορά–κατοχυρώνονται κέρδη- και στη συνέχεια διορθώνουν.

Το εύρος της συνολικής διακύμανσης φαίνεται να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής (σε μέσο όρο) στο περίπου 1%.

Το ενδιαφέρον είναι πως στις 14:15 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε χαμηλότερα των 3.780-3.785 μονάδων, μιας περιοχής όπου αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία από μερίδα αναλυτών.

Η κατοχύρωση θέσεων είναι εμφανής πέραν των Εθνική, Πειραιώς και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς η μετοχή υποχώρησε μέχρι τα 17,02 ευρώ.

Ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις, παρά την υποχώρηση συγκεκριμένων μετοχών, η προσφορά δεν αυξάνεται, η δε υποχώρηση της τιμής οφείλεται στο ότι οι αγοραστές κατεβάζουν τον πήχη λίγο χαμηλότερα.

Η συνεδρίαση παρουσίαζε ούτως ή άλλως ενδιαφέρον από την αρχή της, πόσο μάλλον στη συνέχεια που ”γύρισαν” βασικοί δείκτες και μετοχές, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται στη συνέχεια αν θα αντιδράσει και πάλι υψηλότερα των 3.780-3.785 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

Επιμέρους κινήσεις συνεχίζονται είτε στον χώρο της ευρύτερης πληροφορικής, είτε σε μετοχές όπως Δέλτα Project, Κούμπας, ΔΟΛ, Γρηγόρης-Εβερεστ, Ιασώ, Altec, λιμενικών φορέων, Ηλεκτρονικής Αθηνών, Καρδασιλάρη.

Στις 14:20 ο Γενικός Δείκτης κυμαίνονταν στις 3.780 μονάδες, ενώ στην Εθνική οι πωλητές έφθαναν στα 30,28 ευρώ με τους αγοραστές να τοποθετούνται λίγο χαμηλότερα στα 30,22 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v