Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Προβλέπονται ήπιες κερδοσκοπικές κινήσεις

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Eurobank θα συνεχίζουν και σήμερα να απασχολούν τους επενδυτές, παρέχοντας στήριξη ίσως στην αγορά, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Δεν αποκλείονται ήπιες κερδοσκοπικές κινήσεις.

ΑΧΕ: Προβλέπονται ήπιες κερδοσκοπικές κινήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στο επίκεντρο παραμένουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου, ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis, δεν μπορεί να αποκλειστούν κάποιες ήπιες κερδοσκοπικές κινήσεις.

Η Proton Securities αναμένει επιφυλακτικό άνοιγμα της εγχώριας αγοράς, καθώς δεν συμμετείχε στην χθεσινή πτώση των ευρωπαϊκών αγορών. Στο επίκεντρο αναμένει ότι θα βρίσκεται η Eurobank, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων καλύτερων του αναμενόμενου.

Η Σίγμα Securities από την πλευρά της αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της Eurobank δεν θα κινήσουν την αγορά, ενώ προβλέπει κάποιες κερδοσκοπικές κινήσεις για σήμερα.

Οι ελληνικές μετοχές έκλεισαν κάτω από τα ενδοσυνεδριακά ”υψηλά” χθες, αν και κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό πεδίο παρά την πτωτική τάση στην υπόλοιπη Ευρώπη, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η αποδοχή από την κυβέρνηση της πρότασης της Credit Agricole για την Εμπορική, αν και αναμενόμενη, σε συνδυασμό με τα ”δυνατά” αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Eurobank για το εξάμηνο, ίσως στηρίξουν την ελληνική αγορά, μια ημέρα πριν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και μια ημέρα μετά την ανακοίνωση αύξησης του αμερικανικού πληθωρισμού.

Τι έγινε χθες: Οι ελληνικές μετοχές είχαν καλή απόδοση χθες, ωστόσο σημαντικό είναι ότι η Σοφοκλέους έκλεισε πριν την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων από το εξωτερικό, τα οποία ”έριξαν” τις ξένες αγορές, αναφέρει η Marfin Analysis. Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, τα καλά αποτελέσματα εξαμήνου στηρίζουν το θετικό κλίμα στην αγορά, ακόμα και αν ο όγκος των συναλλαγών παραμένει χαμηλός (ο τζίρος χθες άγγιξε τα 218 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v