Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τράπεζες η άνοδος έως τις 3.800 μονάδες

Περίπου 45 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο Γ.Δ. ”πατούσε” τις 3.800 μονάδες. H άμεση συντήρηση της ανοδικής φοράς επιτυγχάνεται μέσω -εκ περιτροπής- ”μόχλευσης” του τραπεζικού κλάδου. Αυξημένα κέρδη για Alpha Bank και Eurobank, ενώ με αυξημένες συναλλαγές και υπεραπόδοση οι μετοχές των Unisystems-Info-Quest, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στον ευρύτερο κλάδο της πληροφορικής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το γεγονός ότι η αγορά (σε επίπεδο Γενικού Δείκτη) προσεγγίζει τις 3.800 μονάδες με συναλλαγές 55 εκατ. ευρώ προφανώς και λέει πολλά από μόνο του.

Πόσο μάλλον όταν η αντίδραση συνεχίζεται μέσω του FTSE-20 και με επίκεντρο πάντα τον τραπεζικό κλάδο.

Στον κλάδο φαίνεται πως οι ενεργοί ”παίκτες” κινούνται εκ περιτροπής, καθώς μετά την Εθνική σειρά έχουν μέχρι στιγμής η Alpha Bank (20,50 ευρώ) και η Eurobank (22,60 ευρώ).

Και στις δύο μετοχές οι συναλλαγές διαμορφώνονταν σε συγκριτικά καλύτερο επίπεδο απ’ ό,τι χθες.

Μέχρι στιγμής υπερισχύουν όσοι προσέβλεπαν σε άμεση συντήρηση της ανοδικής τάσης χωρίς ενδιάμεση μικρής έκτασης διόρθωση.

Η τάση που διαμορφώνεται έχει ως αποτέλεσμα την ενεργότερη συμμετοχή βραχυπρόθεσμων ”παικτών” στη μετοχή της Αγροτικής, που ξαναπιάνει τα 4 ευρώ, της Βιοχάλκο, αλλά και σε Ελληνική Τεχνοδομική, Intracom και ακόμη δυο-τριών τίτλων.

Στις 12:13 η αγορά ”πατούσε” και πάλι τις 3.800 μονάδες, με 115 τίτλους να διαμορφώνονται ανοδικά και 35 να υποχωρούν.

Το ενθαρρυντικό είναι πως οι εκτιμήσεις για κινητικότητα στον μεσαίο (και χαμηλότερο) χώρο τουλάχιστον μέχρι στιγμής επιβεβαιώνονται.

Είναι ενδεικτικό πως οι μετοχές των Unisystems και Info-Quest (δες σχετικό θέμα) αντιδρούν κατά 12,9 και 9,9% αντίστοιχα. Και στις δύο οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τις 130.000 τεμάχια.

Αυξημένες συναλλαγές σημειώνονταν στη μετοχή του Κούμπα (στα 1,78 ευρώ), στην Altec (στα 1,90 ευρώ), στην Byte (στα 2,16 ευρώ), στην MLS (στα 0,86 ευρώ), αλλά και σε Lavipharm (2,10 ευρώ), Ασπίς Τράπεζα (3,70 ευρώ), ΔΟΛ (2,98 ευρώ), Αττικάτ (1,12 ευρώ) και ΑΕΓΕΚ.

Αυξημένες συναλλαγές που χρήζουν προσοχής πραγματοποιούνται υψηλότερα των 3 ευρώ στη Notos Com, τη Sanyo στα 1,14 ευρώ, τη ΝΕΛ στα 1,22 ευρώ και σε ορισμένους ακόμη τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v