Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Μικρές αναπροσαρμογές από αναλυτές

Θετικά κρίνουν σε γενικές γραμμές οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Eurobank για το α’ εξάμηνο, αν και εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα λειτουργικά έξοδα της τράπεζας. Ως αποτέλεσμα, οι αναλυτές ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογές των προβλέψεών τους για τα αποτελέσματα της τράπεζας για το σύνολο του έτους.

Eurobank: Μικρές αναπροσαρμογές από αναλυτές
Θετικά κρίνουν σε γενικές γραμμές οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Eurobank για το α’ εξάμηνο 2006, αν και εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα λειτουργικά έξοδα της τράπεζας. Ως αποτέλεσμα, οι αναλυτές ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογές των προβλέψεών τους για τα αποτελέσματα της τράπεζας για το σύνολο του έτους. Αναλυτικότερα:

Ισχυρό momentum διατηρεί η Eurobank αναφέρει σε report της με ημερομηνία 2 Αυγούστου η Merril Lynch, προσθέτοντας ότι θετικές εκπλήξεις αποτέλεσαν τα έσοδα από συναλλαγές και προμήθειες, ενώ αρνητικά από το κόστος, λόγω κυρίως της επέκτασης του δικτύου των υποκαταστημάτων. Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση ”buy” και την τιμή στόχο των 29 ευρώ.

Σε μικρή αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα κέρδη του 2006, του 2007 και του 2008 της Eurobank κατά 2% για προχώρησε η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 1η Αυγούστου. Ο οίκςο διατήρησε την τιμή στόχο των 30 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Η Marfin Analysis αναφέρει ότι η πρώτη εντύπωση είναι θετική, ενώ πιθανόν να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των προβλέψεών της. Ωστόσο, αναφέρει στο πρωινό report της, το λειτουργικό κόστος της τράπεζας ήταν υψηλότερο των εκτιμήσεων, που σημαίνει ότι οι συνολικές αυξήσεις των προβλέψεων για τα έσοδα θα έχουν μικρότερη επίπτωση στις εκτιμήσεις για την κερδοφορία. Η Marfin αναμένει να προχωρήσει σε αύξηση των προβλέψεων για τα έσοδα από προμήθειες και τα ”λοιπά έσοδα” και να μειώσει τις εκτιμήσεις της για τις χρεώσεις προβλέψεων. Επίσης, αναμένει να αυξήσει τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά έξοδα.

Η Εγνατία Finance αναφέρει ότι τα υψηλότερα του αναμενόμενου λειτουργικά έξοδα θα οδηγήσουν σε αύξηση των προβλέψεων για τα στοιχεία αυτά, ενώ οι χαμηλότερες προμήθειες θα έχουν θετική επίπτωση. Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Η Alpha Finance αναφέρει ότι σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα ήταν θετικά, με την Eurobank να ανακάμπτει μετά από ένα μεικτό α’ τρίμηνο. Ευνοϊκά βλέπει την σημαντική αύξηση των βασικών εσόδων, ωστόσο προβληματίζεται από την αυξημένη πίεση στα mortgage spreads.

Θετικά είδε τα αποτελέσματα και η Π&Κ, η οποία, αυξάνει στα 35 ευρώ, από 33,4 ευρώ την τιμή - στόχο για τη μετοχή της τράπεζας, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”overweight”.

Στα τρέχοντα επίπεδα η Eurobank αποτελεί την ”προτιμώμενη” επιλογή στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, επισημαίνει η P&K.

Η HSBC μάλλον δεν θα προχωρήσει σε αναθεωρήσεις, καθώς όπως αναφέρει σε έκθεσή της, είναι ”άνετη” με τις τρέχουσες προβλέψεις της για τη χρήση του 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v