Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Placement Κύπρου από JP-πέρασε και το 0,59% (upd)

Η Τράπεζα Κύπρου ήταν τελικά ο αγοραστής των πακέτων που πέρασαν χθες πριν από το κλείσιμο της Σοφοκλέους στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου από τη διοίκηση της τράπεζας placement. Πέρασε και το τελευταίο πακέτο του 0,59%.

Placement Κύπρου από JP-πέρασε και το 0,59% (upd)
Η Τράπεζα Κύπρου ήταν τελικά ο αγοραστής των πακέτων που πέρασαν χθες πριν από το κλείσιμο της Σοφοκλέους στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου από τη διοίκηση της τράπεζας placement.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του euro2day.gr, ξεκίνησε τη διαδικασία τοποθέτησης μέχρι 12 εκατ. υφιστάμενων μετοχών της Τράπεζας Κύπρου με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών (accelerated bookbuilding). Ο μεσολαβών της τοποθέτησης (placement agent) είναι η JP Morgan.

Πωλητής των πακέτων που αγόραζε χθες το απόγευμα το κυπριακό ίδρυμα είναι τέσσερα offshore funds που φέρονται να είναι συμφεροντων του κ. Φώτη Φωτιάδη.

Κατά την ανακοίνωση της τράπεζας, οι μετοχές του placement έχουν αποκτηθεί από την Τράπεζα Κύπρου και αντιπροσωπεύουν εξασφάλιση για παλαιά μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων της Τράπεζας Κύπρου. Η συναλλαγή αναμένεται να μειώσει ανάλογα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, στις 11.31, πέρασαν οι υπόλοιπες 3,24 εκατ. μετοχές (το 0,59%) της Τράπεζας Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v