Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την πώληση της Εμπορικής, το ”ναυάγιο” των διαπραγματεύσεων των εργαζομένων και της διοικήσεως του ΟΤΕ, η καταγγελία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τον αποκλεισμό της Επιχείρησης από τους διαγωνισμούς για τα 900 MW, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την πώληση της Εμπορικής, το ”ναυάγιο” των διαπραγματεύσεων των εργαζομένων και της διοικήσεως του ΟΤΕ, η καταγγελία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τον αποκλεισμό της Επιχείρησης από τους διαγωνισμούς για τα 900 MW, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Παρασκευή.

Εμπορική: Ενώ τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για τη δημόσια πρόταση της Credit Agricole, η γαλλική τράπεζα έχει ήδη εξασφαλίσει το 37% των μετοχών της Εμπορικής, γεγονός που καθιστά σχεδόν βέβαιη την επιτυχία του εγχειρήματος. Ανεβαίνει όμως και το πολιτικό θερμόμετρο για την πώληση της Εμπορικής, με τον υπουργό Οικονομίας να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για ”παρακρατικές τακτικές” και το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι ο Γ. Αλογοσκόφης ”αδυνατεί να απαντήσει επί της ουσίας γιατί πωλεί φθηνά την Εμπορική”.

ΟΤΕ: Νέα ρήξη στον ΟΤΕ για τις αυξήσεις των μισθών και τις αλλαγές στα εργασιακά. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την πρόταση για αυξήσεις 11,9% στη διετία και θεωρούν ότι ο διάλογος εξαντλήθηκε, ενώ απειλούν με κινητοποιήσεις.

ΔΕΗ: Στα ευρωπαϊκά όργανα προσέφυγε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό της ΔΕΗ από τους διαγωνισμούς για τα 900 MW, ενώ παράλληλα απέστειλε εξώδικο στη διοίκηση της ΔΕΗ και στους αρμόδιους διευθυντές με την κατηγορία πιθανών ευθυνών για τον αποκλεισμό, σύμφωνα με την Καθημερινή. Πρόκειται για τους τρεις διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν με ευθύνη του ΔΕΣΜΗΕ για την κατασκευή τριών μονάδων συνδυασμένου κύκλου και στους οποίους δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο ιδιώτες επενδυτές.

ΟΠΑΠ: Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκονται οι πράκτορες του ΟΠΑΠ και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες χθες οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για έναρξη συζητήσεων για το νέο Κανονισμό που θα διέπει τη σχέση ΟΠΑΠ-Πρακτόρων, ενώ η υπογραφή αναμένεται στα τέλη του χρόνου. Επίσης συζητήθηκαν η αύξηση του ποσοστού των πρακτόρων στο ΚΙΝΟ και η ανάγκη για νέα τερματικά στα πρακτορεία.

Υγεία: Πακέτα μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 13,4% του Υγεία αγόρασαν χθες ξένοι στρατηγικοί και θεσμικοί επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πωλητής ήταν η πλευρά της Marfin, η οποία και πραγματοποίησε ιδιωτική τοποθέτηση στην τιμή των 3,4 ευρώ εν όψει και της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία.

Θεμελιοδομή: Στις συζητήσεις που έχει σε εξέλιξη με ξένο fund, εξειδικευμένο στο real estate και την αναδιάρθρωση προβληματικών εταιρειών, εστιάζει την προσοχή της η εισηγμένη Θεμελιοδομή, προσδοκώντας ότι θα βρει διεξόδους στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει, γράφει η Ημερησία.

Επιτόκια: Στο 3% αύξησε το επιτόκιο του ευρώ η ΕΚΤ και ο διοικητής δήλωσε ότι παρακολουθεί πολύ στενά τους πληθωριστικούς κινδύνους, αυξάνοντας τις πιθανότητες για νέα αύξηση τον Οκτώβριο. Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε επίσης αύξηση του επιτοκίου της κατά 0,25 μονάδες στο 1,75%. Σε επαναπροσδιορισμό των επιτοκίων της προχωρά από τη Δευτέρα η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της απόφασης της ΕΚΤ για την αύξηση των επιτοκίων της.

Σοφοκλέους: Στις μετοχές 50 εταιρειών οι οποίες για φέτος φαίνεται να αποτελούν ευκαιρίες και στους πιο ”θερμούς” κλάδους για deals, αναφέρεται το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας Μέτοχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v