Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εξέλιξη η ”μάχη” με τις 3.800 μονάδες

Στο επίπεδο των 3.810 μονάδων σημειώθηκαν μικρής έκτασης ρευστοποιήσεις (κατοχύρωση θέσεων), με αποτέλεσμα τη μικρή διόρθωση του Γενικού Δείκτη προς τις 3.802 μονάδες. Ανοδικά συνεχίζει η Εθνική, με κέρδη η Πειραιώς, σημαντική υπεραπόδοση από μετοχές κατασκευαστικών εταιριών, αλλά και από τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής. Συγκριτικά χαμηλών συναλλαγών και η σημερινή συνεδρίαση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ”μάχη” με τις 3.800 μονάδες φαίνεται να κερδίζεται.

Αν και οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τα 122 εκατ. ευρώ (στις 14:20), η επαναφορά της Εθνικής προς τα 30,7 ευρώ, συνεπικουρούμενη από την κατά 1,6% άνοδο της Πειραιώς, έφερνε την αγορά προς τις 3.810 μονάδες.

Εμφανώς βελτιωμένη και η σχέση ανοδικών/καθοδικών, καθώς σταδιακά μετά τις 14:00 ενισχύθηκε το πλήθος των πρώτων, φτάνοντας τις περίπου 100.

Ένα στοιχείο που χρήζει προσοχής αφορά στην υπεραπόδοση και πάλι του Mid 40 (0,60%) έναντι του FTSE-20 (0,25%).

Ανατροπή τάσης με αιχμή κυρίως τις μετοχές τραπεζικών εταιριών του Mid 40, καθώς πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η ανάληψη της κατασκευής ενός ακόμη έργου από τον όμιλο Ελληνικής Τεχνοδομικής στην Κρήτη.

Ούτως ή άλλως οι συναλλαγές και η ξεκάθαρα ανοδική τάση για τη μετοχή της ΕΛΤΕΧ είχαν διαμορφωθεί μεθοδικά τις τελευταίες ημέρες, οδηγώντας μάλιστα από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης τη μετοχή υψηλότερα και πάλι των 8 ευρώ.

Μέχρι στιγμής οι συναλλαγές στη μετοχή της ΕΛΤΕΧ διαμορφώνονται στα περίπου 530.000 τεμάχια.

Άξια αναφοράς είναι και η αντίδραση των μετοχών Τέρνα-ΓΕΚ.

Ανοδικά αντιδρά από τον όμιλο Μυτιληναίου το Αλουμίνιον της Ελλάδος, με τους αγοραστές περίπου στα 17,12 ευρώ και την προσφορά μάλλον περιορισμένη το τελευταίο ημίωρο.

Ανοδικά, με ποσοστό 4,9%, συνεχίζει η Unisystems, ενώ κατά 4,9% ενισχύεται και η μετοχή της FORTHnet.

Στη Frigoglass επιβεβαιώνεται η προηγούμενη εκτίμηση περί αύξησης συναλλαγών, με τη μετοχή να προσεγγίζει τα 13 ευρώ (4,4%), ενώ ακολουθούν Info-Quest, Υγεία, Notos, Ιασώ, Δέλτα Project, Marfin (στα 25,50 ευρώ), Μέτκα στα 7,32 ευρώ και Μαΐλλης στα 2,60 ευρώ.

Για τη συνέχεια μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι το ενδεχόμενο διαμόρφωσης του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 3.800 μονάδων, καθώς περίπου στις 14:25 σημειώθηκαν μικρής έκτασης ρευστοποιήσεις, που οδήγησαν τον Δείκτη σε διόρθωση από τις 3.810 προς τις 3.802 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v