Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ

Συνεδρίαση σε θετικό έδαφος αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές, αν και με κάποια νευρικότητα, με τις ευρωπαϊκές αγορές να δίνουν τον τόνο, εν αναμονή της ανακοίνωσης της απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

ΑΧΕ: Εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετικό άνοιγμα στην ελληνική αγορά αναμένει για σήμερα η Marfin Analysis, στον απόηχο του κλεισίματος των διεθνών χρηματιστηρίων.

Το ενδεχόμενο θετικής συνεδρίασης για σήμερα αναφέρει και η Σίγμα Securities στο πρωινό report της.

Σταθεροποιητικά εκτιμά η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι αγορές, ενώ προβλέπει νευρικότητα εν αναμονή της ανακοίνωσης της απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Από τις 18 Ιουλίου το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί ανοδική πορεία, καταγράφοντας κέρδη 8% και φθάνοντας χθες στο επίπεδο των 3.800 μονάδων, εν μέσω θετικού κλίματος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, ωστόσο το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο σε μικρό αριθμό μετοχών, σχολιάζει η Εγνατία Finance.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, δεν αναμένεται σημαντική αλλαγή του κλίματος, μάλλον μια πλευρική κίνηση θα πρέπει να αναμένεται βραχυπρόθεσμα, με την τάση να διαμορφώνεται από τις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των ανακοινώσεων της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Τι έγινε χθες: Καλή ήταν η απόδοση του Χρηματιστηρίου Αθηνών χθες, ωστόσο υποαπέδωσε έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς είχε αποφύγει την πτώση της προηγούμενης ημέρας, σύμφωνα με τη Marfin Analysis. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 215 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες FTSE 20 και FTSEM 40 να κλείνουν με κέρδη 0,65% και 0,9% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v