Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια προσφορά και ήπιοι τόνοι

Οριακά υψηλότερα των 3.790 μονάδων με μικρές αυξομειώσεις συντηρείται ο Γενικός Δείκτης. Με μάλλον μέτριες συναλλαγές και υπεραπόδοση για μετοχές από το χώρο της πληροφορικής και τον κλάδο της υγείας. Πακέτο 13,4% του Υγεία πέρασε σε θεσμικούς και στρατηγικούς επενδυτές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ήπιων τόνων μέχρι... παρεξηγήσεως είναι η σημερινή συνεδρίαση.

Με τις συναλλαγές να μην ξεπερνούν τις 200.000 τεμάχια στην Εθνική και τις 65.000 τεμάχια στη Eurobank, η αγορά εμφανίζει διπλό πρόσωπο.

Ο μεν Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα (-0,11%), στις 3.790 μονάδες, όμως η σχέση ανοδικών/καθοδικών ξεπερνούσε στις 12:15 το 1 προς 2.

Σε πλείστες όσες περιπτώσεις η υποχώρηση αρκετών μετοχών οφείλεται, μέχρι στιγμής, στην απροθυμία των αγοραστών να απαντήσουν στις τιμές που δίνουν οι πωλητές.

Άλλωστε η προσφορά δεν είναι μεγάλη, καθώς ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην CosmOTE δεν ξεπερνούσε τις 12.000 τεμάχια, στην Altec τις 90.000 τεμάχια, ενώ σε άλλους τίτλους δεν είχε πραγματοποιηθεί καν συναλλαγή. Λόγου χάρη στα ΚΑΕ.

Μέχρι στιγμής κινήσεις που φαίνεται να προσελκύουν το ενδιαφέρον είναι η μεταβίβαση μειοψηφικού ποσοστού του Υγεία σε θεσμικούς και στρατηγικούς επενδυτές (δες σχετικό θέμα), η έπειτα από πολλές συνεδριάσεις σκόπιμης ταλαιπωρίας αντίδραση προς τα 4,78 ευρώ του Καρδασιλάρη, η λίγο-πολύ αναμενόμενη κινητικότητα σε Unisystems και Infoquest αλλά και η επάνοδος στο προσκήνιο άλλων μετοχών.

Χρήζει, λόγου χάρη, προσοχής η περίπτωση της FORTHnet, με τους αγοραστές να φτάνουν μέχρι και 5,2% υψηλότερα στα 7,80 ευρώ, στη Eurodrip μέχρι τα 1,27 ευρώ, στο Ιατρικό μέχρι τα 3,90 ευρώ, στο Ιασώ μέχρι τα 5,26 ευρώ, ενώ συναλλαγές περίπου 200.000 τεμαχίων μέχρι και 1,8% υψηλότερα πραγματοποιούνταν στα 7,84 ευρώ της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Συγκριτικά αυξημένες θεωρούνται οι συναλλαγές περίπου 25.000 τεμαχίων γύρω από τα 12,60 ευρώ της Frigoglass, ενώ τα τελευταία 15-20 λεπτά συναλλαγές υψηλότερα πραγματοποιούνται στη μετοχή της Veterin, στο Έβερεστ, στη Δέλτα Project αλλά και σε Παντεχνική, Alco και Γρηγόρη.

Η μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς δεν φαίνεται να προϊδεάζει για θεαματικές αλλαγές την επόμενη ώρα, μέχρι λίγο πριν από τις 14:00.

Με τζίρο περίπου 60 εκατ. ευρώ φαίνεται πως επιχειρείται η αγορά (Γενικός Δείκτης) να συντηρηθεί σε εύρος λίγο χαμηλότερα των 3.800 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v