Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο τα εξαμηνιαία αποτελέσματα

Θετικό άνοιγμα στη Σοφοκλέους προβλέπουν για σήμερα οι αναλυτές, χωρίς να αποκλείουν κάποιες ήπιες κερδοσκοπικές κινήσεις. Στο επίκεντρο σήμερα η Frigoglass ενώ το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου.

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο τα εξαμηνιαία αποτελέσματα
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η περίοδος ανακοινώσεων οικονομικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα, με την Coca Cola να ανακοινώνει το εξάμηνό της στις 10 Αυγούστου. Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης, όπως εκτιμά η Marfin Analysis, το ενδεχόμενο πτώσης είναι μάλλον περιορισμένο, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν κάποιες ήπιες κερδοσκοπικές κινήσεις.

Για ενδεχόμενο ανάκαμψης σήμερα στη Σοφοκλέους κάνει λόγο η Σίγμα Securities.

Θετικό άνοιγμα προβλέπει για τη Σοφοκλέους η Proton Securities, με την Frigoglass να βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων χθες, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σχεδόν σταθεροποιητικά χθες (-0,03%), διαφοροποιώντας τη θέση της Σοφοκλέους από τις πτωτικές τάσεις που επικρατούσαν στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις αποφάσεις ΕΚΤ και Τράπεζας της Αγγλίας για άνοδο των επιτοκίων. Το πρόσφατο θετικό κλίμα, σύμφωνα με την Εγνατία Finance, το οποίο τονίστηκε από την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής και τα ευνοϊκά αποτελέσματα εξαμήνου του τραπεζικού κλάδου, έχει οδηγήσει τις ελληνικές μετοχές σε ανοδική πορεία τις τελευταίες 13 συνεδριάσεις, καταγράφοντας συνολικά κέρδη 8%. Η χρηματιστηριακή αναμένει πλευρική κίνηση και για σήμερα, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στα αποτελέσματα εξαμήνου.

Τι έγινε χθες: Το Χρηματιστήριο Αθηνών υπεραπέδωσε χθες, με το επιλεκτικό stock picking να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Analysis. Τα αποτελέσματα εξαμήνου εξακολουθούν να ξεπερνούν τις προσδοκίες της αγοράς, βελτιώνοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Ο τζίρος άγγιξε τα 329 εκατ. ευρώ, με τον δείκτη FTASE 20 να καταγράφει οριακά κέρδη 0,06% και τον FTSEM 40 να υποχωρεί κατά 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v