Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεχωρίζουν Γερμανός - Mid 40

Με τη Γερμανός να κερδίζει μέχρι 4,2% είναι εμφανής η προσπάθεια αποθέρμανσης - σταθεροποίησης σε ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό. Υπεραπόδοση για τον Mid 40 έναντι του FTSE-20, ενώ σταδιακά μετά τις 14:00 κερδίζει έδαφος ο SC 80. Συγκριτικά περισσότερες οι συναλλαγές σήμερα απ’ ό,τι στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις συναλλαγές θα πρέπει να αναζητηθεί το διαφοροποιό στοιχείο της σημερινής από τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Παρά τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στη μετοχή κυρίως της Γερμανός και δευτερευόντως της CosmOTE, ο καθαρός τζίρος είναι συγκριτικά αυξημένος και φαίνεται να παραπέμπει σε μερική κατοχύρωση σημαντικότατων και άκρως βραχυπρόθεσμων υπεραξιών.

Μια διαδικασία που ξεκίνησε προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης δεν αποκλείεται να έχει συνέχεια αύριο, με τις επιπτώσεις όμως στην πορεία βασικών δεικτών και μετοχών να είναι ελάχιστες.

Με τον Γενικό Δείκτη στις 4.325 μονάδες, δηλαδή με ένα εύρος σχετικής ασφάλειας από τα χαμηλά των 4.304,5 μονάδων, και με τον FTSE 20 να διαμορφώνεται οριακά.

Σταδιακά μετά τις 14:00, και αυτό είναι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια, διευρύνθηκε η απόδοση μετοχών εταιριών από τη μεσαία, κυρίως όμως από τον SC 80, με τον τελευταίο να υπεραντιδρά κατά 0,7%, έναντι 0,57% του Mid 40.

Από τον SC 80 ξεχωρίζουν, με ενδιαφέρον στοιχείο τον τζίρο, οι μετοχές των: Ιντρακάτ (προς τα 1,38 ευρώ), Audiovisual προς τα 5,32 ευρώ (νέα υψηλή τιμή), Διεκάτ (2 ευρώ), Ασπίς (1,25 ευρώ), Αγροτική Αφαλιστική (5,06 ευρώ) και ορισμένων ακόμα τίτλων.

Από τον Mid 40 υπεραπόδοση (έναντι του συγκεκριμένου δείκτη) σημειώνουν οι: Άττικα Συμμετοχών (υψηλότερα και πάλι των 5 ευρώ), Πλαίσιο (στα 7,18 ευρώ), Μαΐλλης (στα 3,62 ευρώ), ενώ ακολουθούν ΟΛΠ, Info-Quest, Frigoglass (δες σχετικές εκθέσεις), Γενική Τράπεζα (στα 11,78 ευρώ), Notos Com (στα 3,72 ευρώ).

Από τον κλάδο της ακτοπλοΐας, ξεχωρίζει η ΝΕΛ στο +12%, μετά την υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου από τη Novabank.

Στον ”20άρη” διαμορφώνεται μέχρι στιγμής μικτή τάση, με τις Γερμανός, Πειραιώς, Ιντρακόμ και Αγροτική Τράπεζα να σημειώνουν τη μεγαλύτερη απόδοση, την Eurobank να ενισχύεται οριακά κατά 0,31% στα 32,62 ευρώ και την Εθνική στα 39,62 ευρώ.

Θα λέγαμε ότι η σημερινή συνεδρίαση κινείται λίγο ως πολύ στον ρυθμό που αναμενόταν, με ενδοσυνεδριακές ”δοκιμές” για τον Γενικό Δείκτη προς τις 4.300 μονάδες, διαμόρφωση εν συνεχεία ενός εύρους διακύμανσης και μιας απόλυτα λογικής προσπάθειας σταθεροποίησης -αποθέρμανσης, μέχρι νεωτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v