Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένες συναλλαγές... άνευ υπερβολών

Ξανά στο ταμπλό με αυξημένες συναλλαγές και κέρδη οι μετοχές των CosmOTE - Γερμανού. Εκτιμήσεις για θετικό τρίμηνο οδηγούν σε νέο υψηλό τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, ενώ παραμένει σταθερή η Eurobank. Νέο ιστορικά υψηλό για την ΕΧΑΕ, αυξημένες συναλλαγές στον Μαΐλλη και ισόρροπη σχέση μεταξύ ανοδικών/πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας CosmOTE - Γερμανού στην τιμή των 19 ευρώ (δες σχετικό θέμα) και στον κλάδο φαίνεται να αποκαθίστανται σταδιακά οι ισορροπίες.

Η μετοχή της Γερμανός εύλογα διαμορφώθηκε στο εύρος των 19-19,04 ευρώ, ενώ της CosmOTE στα 19,88-20,10 υψηλότερα μέχρι και περίπου 2,2% και συναλλαγές περισσότερες των 250.000 τεμαχίων.

Είναι ενδεικτικό πως από τα περίπου 80 εκατ. τζίρου (στις 12:05) τα περίπου 45 αφορούσαν σε αυτές τις δύο μετοχές.

Η εικόνα της αγοράς είναι σε γενικές γραμμές μοιρασμένη με μικρή υποχώρηση του FTSE 20 προς τις 2.321 μονάδες και του Γενικού Δείκτη προς τις 4.315 μονάδες, μετά την αρχικά ανοδική αντίδραση.

Μοιρασμένοι εμφανίζονταν, την ίδια ώρα, η αναλογία ανοδικών/καθοδικών με τις μετοχές των Γερμανού (5,5%), Μαΐλλη (3,5%), Γενική Τράπεζα (2,9%), αλλά και Τράπεζας Κύπρου (2%), και Αττικής (2%) να διαμορφώνονται υψηλότερα.

Στα 17,02 ευρώ καταγράφεται νέα ιστορικά υψηλή τιμή για τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, ενώ προς τα 5,22 ευρώ αντιδρά η Αγροτική Τράπεζα.

Μετά τη χθεσινή υποχώρηση, αντιδρά προς τα 26,66 η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, περνά και πάλι τα 4 ευρώ η Info-Quest, Frigoglass, Jumbo και ΔΕΗ.

Από τεχνικής πλευράς, ενδοσυνεδριακές διορθώσεις όπως αυτή που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη προς τις 4.304 μονάδες δεν δείχνουν ικανές να ”εξαερώσουν” τη διάθεση για νέα υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v