Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλά 68 μηνών για τον Γενικό Δείκτη

Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική και υψηλό 68 μηνών για τον Γενικό Δείκτη σε μια συνεδρίαση που διεξήχθη εν μέσω ελαφρώς θετικού διεθνούς κλίματος, και ικανοποίησε τα ”γούστα” της πλειονότητας των εμπλεκομένων.

του A. Αναγνωστόπουλου

Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική και υψηλό 68 μηνών για τον Γενικό Δείκτη σε μια συνεδρίαση που διεξήχθη εν μέσω ελαφρώς θετικού διεθνούς κλίματος, και ικανοποίησε τα ”γούστα” της πλειονότητας των εμπλεκομένων.

Σχετικά επιλεκτικές κινήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση διαμόρφωσαν κλίμα και διαθέσεις και σαφώς εντονότερο ενδιαφέρον σε μεσαία και μικρότερη, καθώς εκεί οι δραστηριοποιούμενοι επενδυτές προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις-συμφωνίες.

Έτσι, και με δεδομένο ότι η τρέχουσα εβδομάδα πιθανόν να αναδείξει και άλλα deals, η υπεραπόδωση που σημείωσαν αρκετοί τίτλοι μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης θεωρείται περίπου φυσιολογική, έστω και αν είναι βέβαιο ότι αρκετές από τις φήμες θα παραμείνουν φήμες.

Τεχνικά, η εικόνα παραμένει καλή, και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο σε περίπτωση που ο δείκτης επιτύχει κλείσιμο υψηλότερο των 4.370 μονάδων ενώ, ακόμα και σε περίπτωση υποχώρησης μέχρι τις 4.270 μονάδες, δεν δημιουργείται ”τεχνικό πρόβλημα”.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων, Βιοχάλκο, Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική. Αξιοσημείωτα κέρδη για Alpha Bank, Τεχνική, ΟΠΑΠ. Όμως, επικεφαλής των κερδισμένων στις μετοχές του FTSE αναδείχθηκε ο τίτλος της Folli Follie, με κέρδη 4,82%.

Επίσης, θετικό πρόσημο για Eurobank, ΔΕΗ, ΚΑΕ, Motor Oil και αμετάβλητος ο τίτλος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για Πειραιώς και Coca Cola και αρνητική μεταβολή για Αγροτική, Εμπορική, Hyatt, OTE, Τιτάνα.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφτασε μέχρι τις 4.329,19 μονάδες και έκλεισε στις 4.316,98, με κέρδη 0,72% ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 326 εκατομμύρια, από τα οποία τα 27,5 αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 233 ανοδικές μετοχές έναντι 52 πτωτικών, και 17 τίτλοι, με κέρδη από 10% έως 20%.

Όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές και λόγω των πολλών ημερήσιων πρωταγωνιστών αξίζει να αναφερθούν τα ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη για Multirama και Νεώριον Σύρου όπως και για ΔΕΛΤΑ Project (μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον Όμιλο Μυτιληναίου), ΔΙΕΚΑΤ (εν μέσω φημών), Ευρωσύμβουλους, Περσόα, Imperio. Σημαντική κινητικότητα στις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, συνέχισαν ανοδικά Byte και Unisystem, αλλά και Creta Farm, Κέκροπας, Χατζηκρανιώτη, ΚΛΜ και Χαϊδεμένος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v