Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψύχραιμη η Σοφοκλέους στα deals

Δεν παρασύρθηκαν επενδυτές και βραχυπρόθεσμοι ”παίκτες”, επιβεβαιώνοντας την όλο και ωριμότερη και θεσμικότερη προσέγγιση της αγοράς. Αυξημένες όμως είναι οι συναλλαγές και οι συνέργειες σε αρκετά επίπεδα και κλάδους, μετά την επιχειρηματική κίνηση-”γίγας” Cosmote - Γερμανού. Απόδοση 20% για τη μετοχή της ΔΕΛΤΑ Project.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ψύχραιμα, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια όλο και πιο ώριμη αγορά, αντιδρά η Σοφοκλέους.

Με επενδυτές και ”παίκτες” να ελέγχουν απόλυτα τις κινήσεις τους και αποφεύγοντας την άσκοπη και επικίνδυνη υπερθέρμανση της αγοράς.

Είναι ενδεικτικό πως ακόμα και τώρα που ”βράζει” επιχειρηματικά η αγορά, οι ”παίκτες” δεν έδειξαν διατεθειμένοι να ”τραβήξουν” τοΝ Δείκτη υψηλότερα των 4.294 μονάδων.

Αυτό κατά την εκτίμησή μας αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση όσων πρωτοστατούν στη διαμόρφωση ενός ωριμότερου και πιο θεσμικού χρηματιστηρίου.

Επιχειρηματικά στο παρασκήνιο αλλά και Στο προσκήνιο η μία είδηση διαδέχεται την άλλη, ενώ φήμες επί φημών κάνουν τοΝ γύρο της αγοράς.

Μετά την επιβεβαίωση της επιχειρηματικής κίνησης των δεκαετιών, έρχεται η σειρά του Ιατρικού Αθηνών (μέχρι τα υψηλά των 4,60 ευρώ), τη στιγμή που εισέρχεται στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ.

Παράλληλα,

για δεύτερη μέρα συνεχίζεται ο κύκλος παρουσίασης της UBS στην Αθήνα, με εμφανείς τις επιπτώσεις από τις τοποθετήσεις ξένων θεσμικών.

Δεν είναι τυχαίο πως πέρα από τα ΚΑΕ (15,40), όπου πέρασε το ποσοστό του Γερμανού στα Folli Follie (22,72), ενισχύονται Μυτιληναίος (25,54), Αλουμίνιο (20,80) και ΜΕΤΚΑ (συμμετέχουν στην παρουσίαση της UBS) και ακολουθούν Τεχνική Ολυμπιακή (5,36), Blue Star (3,02), Elmec Sport (2,38), Ιntralot (26,00) και ακολουθούν περισσότερες των 50 μετοχές, η τιμή των οποίων διαμορφώνεται θετικά.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνταν ύστερα από μία ώρα συνεδρίασης στις μετοχές των Ελληνική Τεχνοδομική (8,76), J&P Άβαξ (6,68), Μηχανική (3,74), Altec (2,33) και σε ορισμένους ακόμη τίτλους από τον μεσαίο χώρο.

Θεωρούμε ότι μέχρι στιγμής η αγορά κινείται απόλυτα εναρμονισμένα με τις διαθέσεις των ξένων και ισχυρών Ελλήνων χρηματιστών-συνεργατών τους, χωρίς να οδηγεί σε εγκλωβισμούς και αποφεύγοντας πολλά από τα σφάλματα του παρελθόντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v