Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντέχει η ΕΤΕ, ξεχωρίζουν ΔΕΗ - ΟΤΕ

Κυρίως λόγω της ανθεκτικής συμπεριφοράς της μετοχής της Εθνικής στην αποκοπή του μερίσματος, δεν απειλούνται μέχρι στιγμής, βραχυπρόθεσμες ”στηρίξεις”. Σταθερά υψηλότερα των 2.230 μονάδων ο FTSE 20, με ενδιαφέρουσες εξελίξεις κυρίως για ΟΤΕ και ΔΕΗ και δευτερευόντως για Τρ. Κύπρου και ορισμένων άλλων επιμέρους μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθερά λιγότερο από το ένα ευρώ χάνει η μετοχή της Εθνικής. Κάτι που διευκολύνει την προσπάθεια σταθεροποίησης βασικών δεικτών πέριξ των τρεχουσών τιμών.

Ειδικότερα όσον αφορά στον FTSE 20, η διαμόρφωση παραμένει οριακή και πέριξ των 2.268 μονάδων.

Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης οι συναλλαγές που παρέμεναν μάλλον περιορισμένες στα 140 εκατ. ευρώ, στις 14:45.

Η σχέση ανοδικών/καθοδικών διαμορφώνονταν στο περίπου 1,2 προς 1, με επιμέρους τίτλους να ξεχωρίζουν λόγω εξελίξεων.

Είτε αυτές αφορούν στην προσέγγιση της UBS για τον ΟΤΕ (δες σχετικό θέμα), με την τιμή στόχο να τίθεται στα 19,5 ευρώ, είτε στην ένταξη της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στον Mid 40.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ουδεμία μεταβολή στη σύνθεση του FTSE 20 αναμένεται να ανακοινωθεί.

Ενδιαφέρον όμως συνεχίζει να παρουσιάζει η μετοχή της ΔΕΗ (δες σχετικό θέμα) καθώς στην αγορά συνεχίζεται η προεξόφληση της θεαματικής αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής και ενός απαιτούμενου ευρύτατου προγράμματος αναδιοργάνωσης της Επιχείρησης.

Από τις μετοχές που αντιδρούν θετικά, η Forthnet παραμένει μεταξύ των κορυφαίων με τρέχουσα τιμή στα 11,98 και μέγιστη ημέρας στα 12,90 ευρώ.

Η μετοχή της Δέλτα Project διαμορφώνεται στα 4,52 ευρώ, με συναλλαγές περίπου 100.000 τεμαχίων, ενώ στα 1,20 ευρώ καταγράφηκε υψηλή τιμή ημέρας για την Cyclon. Η μετοχή της Ελτον διαμορφώνεται στα 1,16 ευρώ, των Πλαστικών Θράκης στα 2,60 ευρώ, του Νηρέα στα 4,10 ευρώ, του Καρδασιλάρη στα 6,5 ευρώ.

Μεταξύ των μετοχών με απόδοση μεγαλύτερη του 1% συναντώνται επίσης Νεοχημική, Φουρλής Συμμετοχών, Ιντρακάτ, Ελληνικά Καλώδια, Ηρακλής και αρκετών ακόμα.

Ειδικότερα για τη σημερινή συνεδρίαση, κυρίως λόγω της αποκοπής μερίσματος της Εθνικής (καθώς η αβεβαιότητα που επικρατεί στις ξένες αγορές αφορά πλέον μεσοπρόθεσμη προσέγγιση και στη Σοφοκλέους) ο πήχυς των απαιτήσεών μας ήταν περίπου στα... τρέχοντα επίπεδα τιμών του γενικού δείκτη.

Και πάλι καλά, θα λέγαμε, όταν ο FTSE 100 διορθώνει κατά 0,6% και η μερισματική απώλεια της Εθνικής διαμόρφωνε μέχρι και 2,5% χαμηλότερα τη μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v