Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συνεχίζεται το θετικό κλίμα στην αγορά

Στην κατεύθυνση των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται να κινηθεί και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με τις ΑΧΕ, οι οποίες εκτιμούν ότι η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να υπεραποδίδει. Έμφαση πάντως δίνεται στις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και στην ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων.

ΑΧΕ: Συνεχίζεται το θετικό κλίμα στην αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Καθώς διανύουμε την περίοδο των μερισμάτων και πολλές μετοχές αρχίζουν την αποκοπή μερίσματος, οποιαδήποτε τεχνική αδυναμία θα πρέπει να θεωρηθεί ευκαιρία για αγορά, γράφει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Η Σίγμα Securities από την πλευρά της, εκτιμά ότι θα εξακολουθήσει και σήμερα να επικρατεί θετικό κλίμα στην αγορά, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Τα εταιρικά αποτελέσματα και οι τιμές του πετρελαίου αναμένει η Proton Securities να δώσουν την κατεύθυνση στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ενώ η Σοφοκλέους είναι πιθανό να συνεχίσει να υπεραποδίδει.

Παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες και την κατακόρυφη άνοδο της τιμής του πετρελαίου, η αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα φαίνεται πως είναι αυτή που κινεί τη συμπεριφορά των επενδυτών, σύμφωνα με το report της Εγνατία Finance.

Για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εγνατία Finance, μια ”ανάπαυλα” είναι το πιθανότερο σενάριο, τουλάχιστον μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα του Ιράν. Στο κλίμα αυτό, γράφει η χρηματιστηριακή, η Σοφοκλέους συνεχίζει να υπεραποδίδει.

Τι έγινε χθες: Ανοδική πορεία ακολούθησαν χθες οι ελληνικές μετοχές, αναφέρει το πρωινό report της Marfin Analysis. Ο τζίρος άγγιξε τα 369 εκατ. ευρώ (+36%), με τους FTASE-20 και FTSEM-40 να σημειώνουν άνοδο της τάξης του 1,57% και 1,61% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v