Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το δεξί ο Μάιος

Το κλίμα που επικρατούσε από νωρίτερα στη Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση ήρθε να επηρεάσει μετά τις 14:00 σταδιακά και ένα ευρύτερο μέρος της Μεσαίας – Μικρής Κατηγορίας. Ξεχωρίζουν τράπεζες, βιομηχανικά προϊόντα και πετρελαϊκές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το κλίμα που επικρατούσε από νωρίτερα στη Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση ήρθε να επηρεάσει μετά τις 14:00 σταδιακά και ένα ευρύτερο μέρος της Μεσαίας – Μικρής Κατηγορίας.

Με σημαντική ενίσχυση των συναλλαγών, που ξεπερνούσαν τα 270 εκατ. ευρώ (στις 14:50), και τον Γ.Δ. να ”κατοχυρώνει” τις 4.175 μονάδες, με υπεραπόδοση 1,12% και μέχρι στιγμής υψηλή τιμή στις 4.173 μονάδες.

Μετοχές εταιριών για τις οποίες είχε διαμορφωθεί ανοδική φορά, για ουσιαστικούς λόγους (FORTHnet, Μηχανική, Σιδενόρ, Μαΐλλης, Βιοχάλκο, Motor Oil, ΕΛΤΕΧ και αρκετές ακόμη) ενισχύονται ακόμη περισσότερο.

Ορισμένες εξ αυτών οδηγούνται στην καταγραφή νέων υψηλών, με ενδεικτικότερη την περίπτωση της FORTHnet, ενώ για άλλες προσεγγίζεται ”κορυφή” μηνών.

Το κλίμα εύλογα επηρέασε ευρύτερο μέρος της αγοράς, κάτι που αποτυπωνόταν στη σχέση ανοδικών – πτωτικών, στο περίπου 3 προς 1, με περισσότερες από 180 μετοχές να κινούνται ανοδικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μετοχές εταιριών όπως Aττικάτ, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΣΙΔΜΑ, Άλμα Ατέρμων, Σάνυο, ΑΕΓΕΚ, Σελόντα και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία, της Μεσαίας – Μικρής Κεφαλαιοποίησης, κινούνται επιθετικά.

Με την προϋπόθεση πως δεν θα επιβαρυνθεί το κλίμα στις διεθνείς αγορές, ενισχύονται οι εκτιμήσεις όσων εδώ και καιρό επιμένουν πως η επόμενη ταχυμεσοπρόθεσμη κίνηση θα αφορά κυρίως στην ”καρδιά” της Μεσαίας – Μικρής Κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v