Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αστατος καιρός στη Σοφοκλέους

Παραμένουν ευμετάβλητες οι ”καιρικές συνθήκες” και σε συνδυασμό με την αρνητική εικόνα των μεγάλων ευρωαγορών η σημερινή συνεδρίαση έδωσε την εντύπωση ότι χθες υπήρξε απλά ανακωχή πωλήσεων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Παραμένουν ευμετάβλητες οι ”καιρικές συνθήκες” και σε συνδυασμό με την αρνητική εικόνα των μεγάλων ευρωαγορών η σημερινή συνεδρίαση έδωσε την εντύπωση ότι χθες υπήρξε απλά ανακωχή πωλήσεων.

Έτσι σήμερα οι πωλητές για αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους, επέστρεψαν με μάλλον επιθετικές διαθέσεις, παρά το γεγονός ότι στην μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση υπήρξαν αρκετές μετοχές που έδωσαν την εντύπωση ότι θα προσπαθούσαν για κάτι καλύτερο.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς παραμένουν επιφυλακτικοί, τονίζοντας ως πιθανότερο σενάριο αυτό της πλάγιας κίνησης συνδυασμένο με έντονη μεταβλητότητα, χωρίς να αποκλείουν επιλεκτικές κινήσεις σε εταιρίες που υποτίθεται ότι εσωκλείουν επιχειρηματικές ειδήσεις.

Από εκεί και πέρα η τεχνική εικόνα δεν έχει αλλάξει έστω και αν παραμένει δύσκολη η πρόβλεψη για την βραχυπρόθεσμη τάση, οπότε συνιστάται σχετική επιφύλαξη κάτι που φαίνεται να ασπάζονται και οι εμπλεκόμενοι στα παράγωγα όπου διατήρησαν τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους με απώλειες υψηλότερες του 2% οι Alpha, 3E, ΚΑΕ, Folli Follie, ΕΛΠΕ, Motor Oil, αξιοσημείωτες απώλειες για Βιοχάλκο, Πειραιώς, Cosmote, OTE και αρνητική μεταβολή για Αγροτική, Εμπορική, Εθνική.

Αντίθετα με αξιοσημείωτα κέρδη ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ, θετικό πρόσημο για Τιτάνα, Hyatt, Eurobank και αμετάβλητος ο τίτλος της ΕΛΤΕΧ.

Ο Γ.Δ. παρά το ανοδικό ξεκίνημα που τον έστειλε μέχρι τις 4.213,49 μονάδες μετά το πρώτο ημίωρο κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, επιβαρύνοντας την εικόνα του μετά τις 15.46 και έκλεισε σχετικά κοντά στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4.161,4 μονάδες με πτώση 0,89%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 310 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 60,5 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Δεν ικανοποιεί η τελική εικόνα με 95 ανοδικές μετοχές έναντι 165 πτωτικών και 11 τίτλοι με απώλειες από 6% έως 18,4%. Αναφορικά με τα επιμέρους υπό συνθήκες αξίζει προσοχής η κινητικότητα σε Εβροφάρμα, ΕΛΤΟΝ, Sprider, Spider, Iασω, Ίλυδα και λίγους ακόμη τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v