Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεαματική αλλαγή σκηνικού στη Σοφοκλέους

Αλλαγή σκηνικού σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις με τους δεικτοβαρείς τίτλους να διαμορφωθούν κλίμα και διαθέσεις και κάποιες επιλεκτικές κινήσεις σε τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων να δίνουν ημερήσια κέρδη σε επιλεγμένες μετοχές. ”Πακέτα” σε ΟΠΑΠ, ΕΛΤΕΧ και Δέλτα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αλλαγή σκηνικού σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις με τους δεικτοβαρείς τίτλους να διαμορφωθούν κλίμα και διαθέσεις και κάποιες επιλεκτικές κινήσεις σε τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων να δίνουν ημερήσια κέρδη σε επιλεγμένες μετοχές.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου παραμένουν διστακτικοί, εκτιμώντας ότι η μεταβλητότητα θα έχει και συνέχεια και βέβαια ο πρώτος λόγος, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσει η ανακοίνωση των μεγεθών α΄ τριμήνου 2006, θα ανήκει στο διεθνές κλίμα.

Σημαντική είναι η ενίσχυση των διαθέσεων στις ΗΠΑ όπου τα εταιρικά κέρδη ενισχύουν στο άνοιγμα της συνεδρίασης τη Wall Street.

Τεχνικά η εικόνα είναι σχετικά καλύτερη, ενώ σε περίπτωση που ο FT 20 κλείσει πάνω από τις 2.275 ή ο Γ.Δ. πάνω από τις 4.210 μονάδες επιτρέπεται η επιστροφή της συγκρατημένης αισιοδοξίας.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης το placement 4,45 εκ. μετοχών του ΟΠΑΠ που διενεργήθηκε από την Morgan Stanley στα 29,45 ευρώ, αλλά και οι προσυμφωνημένες συναλλαγές ύψους 2 εκ. μετοχών της ΕΛΤΕΧ στα 8,4 ευρώ, που σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν σε ξένο θεσμικό.

Από εκεί και πέρα και αναφορικά με τα blue chips με απώλειες μεγαλύτερες του 4% τα ΚΑΕ μετά την απόφαση του κ. Μπέζα να ανακαλέσει την άδεια για πώληση υγρών καυσίμων στους μεθοριακούς σταθμούς, αξιοσημείωτες απώλειες για Folli Follie, Motor Oil, Γερμανό και αρνητικό πρόσημο για ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Τιτάνα.

Αντίθετα κέρδη μεγαλύτερα του 2% για Eurobank, Βιοχάλκο, ΕΛΤΕΧ, αξιοσημείωτα κέρδη για Εθνική, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, 3Ε και θετική μεταβολή για Alpha, Αγροτική, Εμπορική.

Ο Γενικός Δείκτης μετά τα πρώτα λεπτά κινήθηκε με θετικό πρόσημο και έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4.198,73 μονάδες με κέρδη 1,08%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 456 εκατ. εκ των οποίων τα 203 εκ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Διαφοροποιημένη προς το καλύτερο η τελική εικόνα με 214 ανοδικές μετοχές, έναντι 58 πτωτικών και 13 τίτλοι με κέρδη από 8% έως 20%.

Αναφορικά με τις επιμέρους μετοχές ίσως αξίζουν προσοχής οι Spider, Μηχανική, ΕΛΤΟΝ, Δέλτα Project, Rilken, Ιασώ, Rainbow, Ακρίτας αλλά και αρκετοί ακόμα τίτλοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v