Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωδικαστήριο για την Ολυμπιακή, η αναμενόμενη υποβολή αίτησης της ΕΤΕ για ένταξη στο ΕΤΑΤ και η ανάκληση της άδειας πώλησης αφορολόγητων καυσίμων από τα ΚΑΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωδικαστήριο για την Ολυμπιακή, η αναμενόμενη υποβολή αίτησης της ΕΤΕ για ένταξη στο ΕΤΑΤ και η ανάκληση της άδειας πώλησης αφορολόγητων καυσίμων από τα ΚΑΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Πέμπτης.

Ολυμπιακή: Η παραπομπή της χώρας μας το Ευρωδικαστήριο σηματοδοτεί την πρόθεση της Ε.Ε. να ασκήσει πλέον ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση στο ζήτημα της Ολυμπιακής, αναφέρει στην πρώτη σελίδα του το Κέρδος. Χθες, συνεχίζει η εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι η εταιρία θα συνεχίσει να λειτουργεί τουλάχιστον έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο - Οκτώβριο.

Η Ημερησία από την πλευρά της αναφέρει ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα μέσα προκειμένου να κερδίσει χρόνο για την Ολυμπιακή, καθώς δεν διαφαίνεται άμεσα πιθανή συμφωνία πώλησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Π. Δούκας, πάντως, δηλώνει αορίστως ότι ενδιαφέρονται ακόμη και Αραβες.

Η Ναυτεμπορική εξάλλου αναφέρει ότι με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαντά η Ελλάδα στην απόφαση της Κομισιόν να παραπέμψει τη χώρα μας για χορήγηση ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης στην Ολυμπιακή.

Για αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιακή κάνει λόγο η Καθημερινή, ενώ Το Βήμα αναφέρει ότι η Ολυμπιακή θα συνεχίσει να πετάει τουλάχιστον έως τις δημοτικές εκλογές.

ΕΤΕ: Αύριο αναμένεται να υποβληθεί από την Εθνική Τράπεζα αίτηση ένταξης στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, αναφέρει το πρωτοσέλιδο του Κέρδους. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αίτηση έχουν ήδη υποβάλει η Αγροτική, η Εμπορική και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ υπό σκέψη βρίσκεται και η Alpha Bank.

Η Καθημερινή, από την πλευρά της, σημειώνει ότι στόχος της διοίκησης της ΕΤΕ είναι να εξασφαλιστούν το πλεονέκτημα και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που συνεπάγεται η ένταξη στο ΕΤΑΤ

ΔΕΗ: Ρήτρα καυσίμου στα τιμολόγια της ΔΕΗ πρότεινε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ν. Στεφάνου, αναφέρει το Κέρδος, λόγω των πιέσεων που δημιουργούνται από την κατακόρυφη άνοδο των διεθνών τιμών πετρελαίου.

”Επί θύραις η αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, λόγω πετρελαίου”, γράφει η Εξπρές, ενώ η Ναυτεμπορική επισημαίνει ότι ήδη η ΔΕΗ συζητεί με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για το θέμα.

ΚΑΕ: Στην ανάκληση της άδειας πώλησης αφορολόγητων καυσίμων από τα ΚΑΕ στους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων, Προμαχώνα, Ευζώνων, Ορμενίου και Κακαβιάς προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, γράφει το Κέρδος, μετά τη διαπίστωση ότι πολλοί επιτήδειοι εκμεταλλεύονταν τη νόμιμη αυτή διαδικασία για λαθρεμπόριο καυσίμων. Τα ΚΑΕ από την πλευρά τους προτίθενται να προσφύγουν άμεσα στην ελληνική Δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης. Στο ίδιο θέμα αναφέρονται επίσης η Ημερησία, η Εξπρές, η εφημερίδα Χρηματιστήριο και η Καθημερινή.

Εμπορική: Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πώληση της Εμπορικής ζήτησε η κυβέρνηση από τη Citigroup, σύμφωνα με την Ημερησία. Ο διεθνής οίκος, συνεχίζει η εφημερίδα, ξεκίνησε ήδη τις διαπραγματεύσεις με τους επίδοξους ”μνηστήρες” και στο τέλος Μαΐου θα παραδώσει στο υπουργείο Οικονομίας την πρότασή του για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού. Στόχος, σύμφωνα με την Ημερησία, είναι η προκήρυξη να γίνει στα μέσα Ιουνίου και η μεταβίβαση εντός του Ιουλίου.

Ολυμπιακά ακίνητα: Πέντε κοινοπραξίες διεκδικούν το Κέντρο Ιστιοπλοΐας αναφέρει στην πρώτη σελίδα της η Ημερησία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα 13 συνολικά σχήματα που διεκδικούν το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας στον Αγ.Κοσμά, στην τελική ευθεία περνούν πέντε όμιλοι ( S.Cape, Intrakat, Σείριος, Waterfront και κοινοπραξία των εταιριών Εμπορική Ακίνητης Περιουσίας, Προμηθέας Gas, Αθηνά, Semora Investments και Κυριακούλης).

Ε.Ε.-Ενέργεια: ”Παιχνίδι ισχύος Μόσχας - Ε.Ε. στην ενέργεια”, γράφει η Ημερησία, όπου αναφέρεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος πιέζει την Ε.Ε. να αφήσει την Gazprom να επεκταθεί, αλλιώς θα ”δώσει” το φυσικό αέριο στην Κίνα.

Εξάλλου, η Καθημερινή, στο οικονομικό της φύλλο, αναφέρει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης της χώρας μας διερευνά την προοπτική τροφοδοσίας φυσικού αερίου από την Αίγυπτο, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από τη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v