Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς δοκιμή τεχνικών αντιστάσεων

Ενδιαφέρουσα αναμένεται από τους αναλυτές, τόσο η σημερινή όσο και οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, καθώς δοκιμάζονται τεχνικές αντιστάσεις. Παράλληλα, για ένα ικανό μέρος της αγοράς, κυρίως κατασκευές, υγεία, καταγράφονται ήδη σημαντικές βραχυπρόθεσμες υπεραξίες, τη στιγμή που οι ξένοι ενισχύουν σταθερά την θέση τους στο ΜΚ εισηγμένων εταιριών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εύκολη δείχνει η σημερινή συνεδρίαση, μετά την καταγραφή νέων υψηλών στα κυριότερα ξένα χρηματιστήρια.

Θα είναι όμως έτσι, καθώς η Alpha Finance αναμένει σταθεροποίηση, η Marfin εκτιμά ως περιορισμένο το ενδεχόμενο υποχώρησης ενώ γύρω από τα ίδια επίπεδα αναμένει η Eurobank πως θα κινηθεί η αγορά;

Από τεχνικής πλευράς, στην προσέγγιση της Ελληνικής Κοινότητας Τεχνικής Ανάλυσης (ΕΚΤΑ) αναφέρεται πως ”δοκιμάζεται το άνω όριο ενός σχηματισμού πλάγιας κίνησης περίπου έξι μηνών και ότι οι επόμενες συνεδριάσεις θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον”.

Στην προσέγγιση της ΕΚΤΑ η συντήρηση ή όχι της ανοδικής τάσης... επαφίεται στην δυναμική, που ενδεχομένως συντηρείται, για τον τραπεζικό δείκτη, ειδικότερα από την Εθνική.

Θα φανεί κατά πάσα πιθανότητα σήμερα- αύριο εάν οι ισχυροί παίκτες ενδιαφέρονται να οδηγήσουν την αγορά προς την καταγραφή νέων υψηλών, πάνω από τις 4.320 μονάδες σε αυτή τη φάση, ή εάν ενδιαφέρονται να αναδιαρθρώσουν περαιτέρω τις θέσεις τους, να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους για την εξίσου ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Η ουσία είναι πως οι ξένοι αγοράζουν και σε αυτά τα επίπεδα τιμών, με πιο πρόσφατες τις τοποθετήσεις τους σε Ιντραλότ, Καρδασιλάρη, ΕΛΤΕΧ, Δέλτα Συμμετοχών, Ελληνική Τεχνοδομική, ορισμένων ακόμη εισηγμένων αλλά και όσων έπονται. Διαδικασία που ενδέχεται να οδηγήσει υψηλότερα μετοχές και όχι άμεσα τον γενικό δείκτη, αν και ο χθεσινός τζίρος αφήνει ανοικτό ένα μικρό τέτοιο ενδεχόμενο.

Το ενδιαφέρον εκτιμάται πως θα επικεντρωθεί σε μετοχές επιμέρους εταιριών, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο κατοχύρωσης υπεραξιών από τίτλους που έχουν ήδη υπεραποδόσει.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ΔΕΗ θα μπορούσε να βρεθεί στο επενδυτικό επίκεντρο, μετά τις τελευταίες δηλώσεις πηγών του υπουργείου Ανάπτυξης, περί σύνδεσης των τιμολογίων της ΔΕΗ με την τιμή του πετρελαίου.

Η χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών για ανάκληση της άδειας πώλησης καυσίμων των ΚΑΕ είναι πολύ πιο σύνθετη απ΄ όσο φαίνεται.

Στον Χαμαιλέοντα εκφράζεται ένας εύλογος προβληματισμός για την χθεσινή, αιφνιδιαστική, απόφαση.

Στη σημερινή γενική συνέλευση της Ρόκκας αναμένεται ότι θα δοθούν ενδιαφέρουσες διευκρινίσεις για την περαιτέρω συνεργασία του ομίλου με τους ισπανούς, αλλά και την μορφή συνεργασίας με τη Δέλτα Project.

Από τον κατασκευαστικό κλάδο στις χρηματιστηριακές που στοχοθετούν υψηλότερα τον πήχη, προστέθηκε από χθες η Εγνατία Finance δίνοντας τιμή στόχο τα 9,7 ευρώ για την Ελληνική Τεχνοδομική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v