Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Κατεύθυνση από το εξωτερικό εν όψει 3μήνων

Κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές αναμένουν οι ΑΧΕ ότι θα αναζητήσει σήμερα η Σοφοκλέους, ενώ δεν προβλέπεται να υπάρξει σημαντική διαφοροποίηση από το κλείσιμο της Παρασκευής (28/4), καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων.

ΑΧΕ: Κατεύθυνση από το εξωτερικό εν όψει 3μήνων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ζητήσει σήμερα η Σοφοκλέους, όπως αναφέρει το πρωινό report της Marfin Analysis, ενώ δεν αναμένονται σημαντικές κινήσεις.

Τάσεις συσσώρευσης ”βλέπει” για σήμερα στη Σοφοκλέους η Proton Securities, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν ελαφρώς υψηλότερα, λόγω των πετρελαϊκών μετοχών, ωστόσο οι ανησυχίες για τα επιτόκια ίσως περιορίσουν τα κέρδη.

Η Εθνική, από την πλευρά της, αναμένει ότι θα συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Η Σίγμα Securities αναφέρεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια, στις 4 Μαΐου, καθώς και στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 5 Μαΐου, ενώ όσον αφορά στην ελληνική αγορά, αναμένονται οι ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων, οι οποίες ξεκινούν στις 4 Μαΐου με την ανακοίνωση της Νεοχημικής.

Η Εγνατία Finance δεν αναμένει σημαντικές αλλαγές σήμερα στη Σοφοκλέους, εν μέσω των διεθνών εξελίξεων και της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Αναφέρει, ωστόσο, ότι η θεμελιώδης προοπτική της ελληνικής κεφαλαιαγοράς παραμένει ισχυρή, ενώ σε επίπεδο αξιολόγησης το Χρηματιστήριο Αθηνών εξακολουθεί να διατηρεί καλή θέση σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές, περιορίζοντας έτσι τη συνολική πτωτική προοπτική της.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Οι κερδοσκοπικές κινήσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές θέλησαν να διατηρήσουν μια πιο επιφυλακτική στάση εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Analysis.

Το ενδιαφέρον ξένων θεσμικών επενδυτών ”μεταφέρθηκε” στις ”παραμελημένες” μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης. Ο FTSE-20 έκλεισε με απώλειες 0,55%, ενώ ο FTSEM 40 υποχώρησε κατά 0,39%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v