Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις εισηγμένων εταιριών, οι προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις καθώς και οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για τον Μάιο σε ΔΕΚΟ, Δημόσιο, τράπεζες είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Εξαγορές: Χρονιά-ορόσημο θα αποτελέσει το 2006 σε επίπεδο εξαγορών, γράφει η Ημερησία. Ήδη, το α’ τετράμηνο του έτους πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικοί ”γάμοι” ύψους 4 δισ. ευρώ, ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν αποκρατικοποιήσεις 2,4 δισ., σύμφωνα με το δημοσίευμα. Εκτός των τραπεζών, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι όμιλοι Βιοχάλκο, 3Ε, Marfin, Μυτιληναίος και Γερμανός, επισημαίνει η Ημερησία. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία στο πρωτοσέλιδό της γράφει ότι ”νέες συγκινήσεις στο Χ.Α. υπόσχεται ο Μάιος”.

ΣΔΙΤ: Ελληνικές και ξένες τράπεζες συνεργάζονται για να αναλάβουν το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου για τις ΣΔΙΤ, αναφέρει δημοσίευμα της Ημερησίας.

ΙΑΣΩ: Στο Ντουμπάι το Ιασώ μέσω της Ευρωσύμβουλοι, γράφει η Ημερησία. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι είναι πιθανή η συμμετοχή του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά στην επένδυση, ο οποίος προωθεί το Ιασώ μέσω των Ευρωσυμβούλων στο Ντουμπάι.

Intralot: Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου για αναχρηματοδότηση δανείου και εξαγορές σχεδιάζει η Intralot, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ημερησίας.

Επιχειρήσεις: Αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο και θετικά σχόλια από τους τραπεζίτες προκαλεί η εξέταση του μέτρου για τη διενέργεια των συναλλαγών μεταξύ των επιχειρήσεων μόνο μέσω των τραπεζών, γράφει η Ημερησία. Οι έμποροι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανησυχούν για τις μεταχρονολογημένες επιταγές και τις επιπτώσεις στη ρευστότητα.

Ευρυζωνικές υποδομές: Στη ”μάχη” για το μεγαλύτερο έργο που έχει προκηρυχθεί στον χώρο της τεχνολογίας ρίχνονται εταιρίες από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, αναφέρει σήμερα Τρίτη η Ναυτεμπορική. Από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου αναμένεται η προκήρυξη του έργου για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στην ελληνική περιφέρεια, σε περιοχές εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με προϋπολογισμό ύψους περίπου 210 εκατ. ευρώ.

Φορολογικά: ”Τρέχουν” από αύριο οι προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με τον Τύπο της Τρίτης.

Απεργίες: Μήνας αλλεπάλληλων απεργιών θα είναι ο Μάιος, σύμφωνα με την Ημερησία. Κινητοποιήσεις για τις αυξήσεις των μισθών σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και Δημόσιο προαναγγέλλουν τα συνδικάτα, ενώ στον χορό μπαίνουν και οι εκπαιδευτικοί, αναφέρει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v