Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από τον ”80άρη” οι δραστήριοι

Καλύτερη απ΄ ό,τι περίμενε η πλειονότητα των ”παικτών” είναι η μέχρι στιγμής συμπεριφορά των μικρότερων της αγοράς, και ειδικότερα αυτών που έχουν σχηματίσει θετική φορά στις τελευταίες συνεδριάσεις. Γενικός Δείκτης και FTSE-20, με συγκριτικά λίγες συναλλαγές, διαμορφώνονται στο όριο των στηρίξεων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο όριο τεχνικών στηρίξεων διαμορφώνονται βασικοί δείκτες και μετοχές, με ενθαρρυντική, κατά την απόψή μας, ένδειξη τον συγκριτικά χαμηλότερο τζίρο.

Οι συναλλαγές στις περίπου 14:30 δεν ξεπερνούσαν τα 150 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο FTSE-20 διαμορφωνόταν λίγο πάνω από τις 2.230 μονάδες και ο Γενικός στις 4.140 μονάδες.

Επίσης, ενθαρρυντική ένδειξη ήταν η διαμόρφωση της σχέσης ανοδικών/καθοδικών μετοχών στο περίπου 1 προς 2.

Σταδιακά μετά τις 14:00, μετοχές εταιριών που για διάφορους λόγους εμφανίζουν τελευταία αντοχές, φαίνεται να επιβεβαιώνουν, μέχρι στιγμής, την τάση τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Αττικατ, με συναλλαγές περισσότερες των 600.000 τεμαχίων, διαμορφωνόταν μέχρι και τα 0,90 ευρώ.

Η μετοχή του Χατζηιωάννου, με συναλλαγές περισσότερες των 120.000 τεμαχίων, έφθανε στα 1,41 ευρώ, στα 1,53 ευρώ η μετοχή της Spider, στα 1,35 ευρώ της Eurodrip, ενώ ακολουθούσαν Σελόντα, ΕΛΓΕΚΑ, Κούμπας, Αθηνά, Έβερεστ, Δέλτα Project, Sprider και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Ανοδικά συνεχίζουν μετοχές από τον χώρο ομίλων κοινής ωφέλειας, με τη μετοχή του Υγεία να ενισχύεται κατά 4%, προς τα 4,18 ευρώ, ενώ το Ιασώ έφθανε τα 7 ευρώ.

Σχεδόν παράλληλη κίνηση που προσφέρεται για συγκρίσεις μεταξύ μονάδων του κλάδου, καθώς η αποτίμηση του Ιασώ, με βάση την τρέχουσα ειδησεογραφία, φαίνεται να ”ξεφεύγει” έναντι των άλλων.

Με βάση τις συναλλαγές και τον τρόπο διαπραγμάτευσης, ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει η συμπεριφορά της Unisystems (προς τα 2,19 ευρώ), του Kατσέλη (προς τα 4 ευρώ), της Cyclone (προς τα 1,12 ευρώ), των Eυρωσυμβούλων (προς τα 3,32 ευρώ) και της Lavipharm (προς τα 1,12 ευρώ).

Αυξημένες, συγκριτικά, συναλλαγές πραγματοποιούνται στο εύρος των 0,88-0,92 ευρώ στη μετοχή του Παρνασσού, αλλά και μεταξύ 1,35-1,44 ευρώ στον τίτλο της Σάνυο.

Σε γενικές γραμμές, η αντίδραση των μικρότερων της αγοράς είναι περισσότερο ψύχραιμη απ’ ό,τι ανέμενε η πλειονότητα των ”παικτών” και αυτό αποτελεί, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, θετική ένδειξη σε μια περίοδο γενικότερης ρευστότητας, αστάθειας και επιφυλακτικότητας στα ξένα χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v