Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήγασος: Θετικά τα αποτελέσματα α΄ 3μήνου των ΕΕΧ

Θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρώτη ανάγνωση των κερδών των επενδυτικών εταιριών, επισημαίνει η Πήγασος, η οποία συγκέντρωσε τα αποτελέσματα των επενδυτικών για το α΄ τρίμηνο του 2006. Όλες οι εταιρίες εμφανίζουν κέρδη.

Πήγασος: Θετικά τα αποτελέσματα α΄ 3μήνου των ΕΕΧ
Θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρώτη ανάγνωση των κερδών των επενδυτικών εταιριών, επισημαίνει η Πήγασος, η οποία συγκέντρωσε τα αποτελέσματα των επενδυτικών για το α΄ τρίμηνο του 2006.

Όλες οι εταιρίες εμφανίζουν κέρδη, καμία εταιρία δεν εμφανίζει συρρίκνωση αποτελέσματος, ενώ σε απόλυτα μεγέθη τα κέρδη του α’ τριμήνου ισοδυναμούν με το ήμισυ των κερδών όλης της χρήσης του 2005.

Η θετική χρηματιστηριακή συγκυρία του α’ τριμήνου και η διάχυση της ανόδου σε μεγαλύτερο μέρος της αγοράς αύξησαν τις αποδόσεις των επενδυτικών εταιριών, οι οποίες κάνουν το καλύτερο συνολικό ξεκίνημα καθαρών κερδών την τελευταία τετραετία.

Σε όρους απόδοσης ενεργητικού με βάση την καθαρή αξία ενεργητικού την 31η Μαρτίου, οι επενδυτικές εταιρίες πέτυχαν απόδοση 8,5%, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί επαρκής, δεδομένου των συνθηκών διόρθωσης που επικράτησαν τον Μάρτιο (διόρθωση από τα υψηλά 10%), αλλά και των παραδοσιακά συντηρητικών κινήσεων που παρατηρούνται σε θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Επιπλέον, η εικόνα των αυξημένων καθαρών κερδών αποτελεί έναν ”άριστο οιωνό” για την κερδοφορία που θα προκύψει από τις υπεραξίες των τραπεζών, των ασφαλειών αλλά και του κλάδου συμμετοχών.

Οι εταιρίες του κλάδου διαπραγματεύονται με discount από 8% έως 21% (Στοιχεία ΕΘΕ 28/4), ενώ οι περισσότερες μερισματικές αποδόσεις από τις εταιρίες που προχώρησαν φέτος σε διανομή μερισμάτων ήταν σημαντικά πάνω από το κόστος κεφαλαίου σε προθεσμιακές καταθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v